Tartaletki z kremem krówkowym i preclami
Tartaletki z kremem krówkowym i preclami to idealna przekąska na karnawałowe przyjęcie. Przepis jest bardzo prosty, więc nawet początkujący „cukiernicy” świetnie sobie z nim poradzą. Tartaletki składają się z trzech warstw: pysznych spodów z precelków (które znakomicie przełamują słodycz pozostałych składników), delikatnego kremu krówkowego oraz mlecznej, rozpływającej się ustach polewy. Idealne na poniedziałkowy deser! Koniecznie wypróbuj ten przepis!
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Średni
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Spód precelkowy do tartaletek:
-
Krok 1
Foremkę na 12 muffinek wysmaruj masłem i wyłóż folią spożywczą.
-
Może się przydać
Wysokiej jakości forma do muffinek. Może posłużyć również do przygotowania tych tartaletek!
-
Krok 2
Precle drobno pokrusz za pomocą malaksera i dokładnie wymieszaj z rozpuszczonym masłem. Tak przygotowaną masą ciasteczkową wyłóż spód i brzegi foremek, dokładnie dociskając. Foremkę wstaw do lodówki na czas przygotowania nadzienia krówkowego.
Krem krówkowy:
-
Krok 3
Mleko skondensowane przełóż do garnka razem z masłem, cukrem ,solą i śmietanką. Całość podgrzewaj na średnim ogniu, ciągle mieszając, aż krem stanie się gęsty i zmieni kolor. Krem lekko przestudź. Lekko przestudzoną masę rozłóż na ciasteczkowym spodzie i pozostaw do ostudzenia.
Do dekoracji tartaletek:
-
Krok 4
Polewę mleczną i śmietankę przełóż do garnka. Podgrzewaj do momentu otrzymania jednolitej konsystencji. Przygotowaną polewę rozsmaruj na ostudzonym kremie krówkowym i udekoruj preclami.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/ciasta-kruche-i-tarty/tartaletki-z-kremem-krowkowym-i-preclami |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze