Ciasteczka imbirowe
Zapraszam na przepyszne kruche ciasteczka imbirowe! Na ciasteczkach odbiłam uroczy, świąteczny motyw reniferów. 😃 Takim ciasteczkom naprawdę trudno się oprzeć! Są słodkim dopełnieniem okresu oczekiwania na Boże Narodzenie. Polecam! 🎄
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Przygotowanie ciasteczek imbirowych:
-
Krok 1
Obie mąki, sól i sodę oczyszczoną przesiej do miski. Dodaj cukier i mielony imbir, wymieszaj.
-
Krok 2
Rozpuść masło w rondelku. Wlej je do suchych składników.
-
Krok 3
Następnie dodaj jajko, syrop klonowy i śmietankę. Laskę wanilii przetnij wzdłuż i ostrzem noża wyskrob miąższ. Dodaj go do ciasta.
-
Laska wanilii z Wysp Pacyfiku Dr. Oetker
Wanilia nadaje się do wielu przepisów: ciast, deserów, kompotów, ale także dań z mięsa. Zamknięta w szklanej fiolce w 100% zachowuje swój niepowtarzalny aromat!
-
Krok 4
Zagnieć ciasto i rozwałkuj. Przy pomocy wykrawaczki wytnij z ciasta kółka, a następnie odciśnij kształt stempelkiem. Piecz przez 12-14 minut w temperaturze 170°C.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/ciasteczka/ciasteczka-imbirowe |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze