Ciasteczka serduszka
Kto z nas nie kocha kruchych, rozpływających się w ustach ciasteczek? Dzisiaj, już trochę z myślą o zbiżających się Walentynkach, przygotowałam je w kształcie uroczych serduszek wypełnionych słodkim, owocowym dżemem.
Aby były jeszcze bardziej wyjątkowe, do ciasta dodałam Wanilię Bourbon z Madagaskaru, która nada im głębi waniliowego smaku.
Poznaj i sprawdź mój przepis, a może obdaruj ciasteczkami najbliższą Ci osobę 💝
Przepis powstał w ramach współpracy reklamowej z markami: Dr. Oetker, Bosch oraz Kerrygold.
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Kruche ciasto na ciasteczka
-
Krok 1
Do misy przesiej cukier puder i mąkę pszenną oraz cukier z wanilią. Masło pokrój na kawałki i zagnieć krótko razem z żółtkami do uzyskania jednolitego ciasta.
-
Krok 2
Ciasto owiń folią spożywczą i odstaw na conajmniej pół godziny do schłodzenia.
-
Krok 3
Ciasto rozwałkuj na grubość około pół centymetra.
-
Krok 4
Z połowy wyciętych serc wytnij małe serduszka tworząc otwór na dżem.
-
Krok 5
Ciasteczka piecz w rozgrzanym piekarniku w 180°C przez około 8 minut, do uzyskania jasnozłotego koloru.
-
Krok 6
Dżem zblenduj na gładko i nakładaj go łyżeczką na środek pełnego serduszka. Wycięte serduszka oprósz cukrem pudrem i nałóż je ciasteczko z dżemem, sklejając je w całość.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/ciasteczka/ciasteczka-serduszka |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze