Ciasto 3 Bit
Aksamitny waniliowy budyń, puszysta bita śmietana i odrobina słodkiego kajmaku. Dorzućmy do tego warstwy z krakersów i sporą ilość czekoladowych wiórków. 🍫 Niech nie zmyli Cię mnogość smaków - ciasto 3 Bit przygotujesz w szybki i prosty sposób. ⌛
Dzięki wykorzystaniu krakersów nie trzeba nawet włączać piekarnika. Ponadto krakersy nie są tak słodkie jak klasyczne herbatniki i idealnie przełamują pozostałe smaki. Warto przygotować ciasto z wyprzedzeniem, ponieważ całość schładzamy w lodówce ❄️ - wszystko po to, aby masy uzyskały idealną konsystencję, a krakersy delikatnie zmiękły, otulone pysznymi warstwami. 😋
3 Bit bez pieczenia ma spore szanse, aby stać się Twoim faworytem i często gościć na domowym stole. 💐
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Przekładanie masą kajmakową ciasta 3 Bit:
-
Krok 1
Prostokatną formę (33 x 23 cm) wyłóż papierem do pieczenia.
Na dnie ułóż warstwę krakersów.
-
Może się przydać
Uniwersalna forma Wilton z praktyczną pokrywą ułatwiającą przechowywanie ciasta.
-
Krok 2
Na krakersach rozłóż równomiernie masę kajmakową i przykryj drugą warstwą krakersów.
Budyń waniliowy:
-
Krok 3
W około 200 ml zimnego mleka wymieszaj budynie. Pozostałe mleko zagotuj z cukrem.
Do gorącego mleka dodaj budyń i zagotuj do zgęstnienia.
-
Krok 4
Gorący budyń wylej równomiernie na krakersy i przykryj go trzecią warstwą krakersów. Odstaw do przestudzenia, a następnie wstaw do lodówki do schłodzenia.
Bita śmietana:
-
Krok 5
Schłodzoną śmietankę ubij na sztywno z cukrem pudrem i ekstraktem waniliowym. Wyłóż równomiernie na schłodzonym cieście.
-
Krok 6
Wierzch ciasta posyp startą czekoladą. Wstaw do lodówki do schłodzenia.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/desery-bez-pieczenia/ciasto-3-bit-bez-pieczenia |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze