Domowy krem orzechowy
Szybki przepis na krem wype艂niony po brzegi orzechami. Uwielbiasz orzechy i czekolad臋馃崼? Je艣li tak, to ten przepis na pewno przypadnie Tobie do gustu. Rozp艂ywaj膮ca si臋 w ustach konsystencja w po艂膮czeniu z niepowtarzalnym smakiem i energi膮 z orzechów. Idealny na popraw臋 humoru, do posmarowania pieczywa czy jako nadzienie do tarty czy profiteroli.
Przepis powsta艂 w ramach wspó艂pracy reklamowej z mark膮 Dr. Oetker.
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudno艣ci
- 艢redni
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Przepis na domowy krem orzechowy:
-
Krok 1
Orzechy laskowe wrzu膰 na such膮 patelni臋 i podpra偶, mieszaj膮c od czasu do czasu.
-
Krok 2
Orzechy prze艂ó偶 z patelni na lnian膮 艣ciereczk臋 i pocieraj aby dok艂adnie pozby膰 si臋 skórek. Nast臋pnie prze艂ó偶 je do malaksera i miksuj a偶 uzyskasz g艂adk膮 konsystencj臋.
-
Krok 3
Czekolad臋 rozpu艣膰 w garnku, dodaj cukier z wanili膮 i cukier ,mieszaj.
-
Krok 4
Czekolad臋 dodaj do orzechów, dodaj pozosta艂e sk艂adniki i mieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji.
Krem orzechowy prze艂ó偶 do s艂oików i wstaw do lodówki, najlepiej na ca艂膮 noc.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/desery/domowy-krem-orzechowy-z-czekolada |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie doda艂 偶adnych zdj臋膰, b膮d藕 pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze