Porzeczkowy sernik na zimno - Przepis
Serniki na zimno

Porzeczkowy sernik na zimno

Porzeczkowy sernik na zimno

  • 04:00
  • 12
  • Łatwy
04:00
12
Łatwy

Aż wstyd się przyznać, ale okazuje się, że nie robiłam wcześniej deseru z czarnymi porzeczkami. Nie wiem czy to jakieś negatywne skojarzenie z dzieciństwa, ale ostatnio złapałam się na tym, że zawsze omijałam ten pyszny owoc. Całe szczęście to się zmieniło i na nowo odkryłam jego niepowtarzalny smak. Dzięki porzeczkom sernik ma wyjątkowy kolor, który zestawiłam z czarnym kakao. Prezentował się przepięknie, a aromatyczna porzeczka zaskoczyła wszystkich! Koniecznie wypróbujcie!

Składniki

Spód:
  • 170 g herbatników kakaowych
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 140 g masła
  • 2 łyżki Czarnego Kakao Intense Dr. Oetkera
Masa serowa:
  • 400 g czarnych porzeczek
  • 800 g jogurtu naturalnego tłustego w temperaturze pokojowej
  • 150 g cukru pudru
  • 25 g Żelatyny Dr. Oetkera
  • 250 g schłodzonej śmietanki 30 %
Do dekoracji:
  • 100 g czarnych porzeczek
  • posypka ze spodu z czarnym kakao
Składniki
Spód:
  • 170 g herbatników kakaowych
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 140 g masła
  • 2 łyżki Czarnego Kakao Intense Dr. Oetkera
Masa serowa:
  • 400 g czarnych porzeczek
  • 800 g jogurtu naturalnego tłustego w temperaturze pokojowej
  • 150 g cukru pudru
  • 25 g Żelatyny Dr. Oetkera
  • 250 g schłodzonej śmietanki 30 %
Do dekoracji:
  • 100 g czarnych porzeczek
  • posypka ze spodu z czarnym kakao
Serniki na zimno ->

Przepisy z kategorii Serniki na zimno

Wszystkiego słodkiego
12:00
10
Średni
Pascha wielkanocna