1. Strona g艂贸wna
  2. Przepisy
  3. Desery
  4. Panna Cotta czekoladowa

Panna Cotta czekoladowa

panna cotta czekoladowa z granatem i wi贸rkami czekolady w pucharkach - Wszystkiego S艂odkiego
panna cotta czekoladowa z granatem i wi贸rkami czekolady w pucharkach - Wszystkiego S艂odkiego
Marta - zdj臋cie profilowe
Marta Autor Zaktualizowano:
5/5 1 ocena

Panna Cotta czekoladowa 馃崼 to bardzo delikatny deser, który zabierze Ci臋 w s艂odk膮 czekoladow膮 podró偶. 馃殏 Uwierz mi, 偶e b臋dzie smakowa艂 ka偶demu, komu go zaserwujesz! Aksamitno艣膰 艣mietanki i wytrawna, gorzka czekolada przemieniona w delikatn膮 czekoladow膮 piank臋 - ten deser koniecznie musisz wypróbowa膰! Zapraszam po przepis! 鉂わ笍


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudno艣ci
艁atwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Przygotowanie czekoladowego deseru Panna Cotta:

  • Krok 1

    呕elatyn臋 zalej niewielk膮 ilo艣ci膮 zimnej wody i odstaw na chwil臋 do nap臋cznienia. 

  • Krok 2

    300 ml 艣mietanki, mleko, cukier i czekolad臋 gorzk膮 prze艂ó偶 do garnka. Podgrzewaj na ma艂ym ogniu, co jaki艣 czas mieszaj膮c, a偶 do ca艂kowitego rozpuszczenia si臋 czekolady i uzyskania jednolitej masy.

  • Krok 3

    Garnek zestaw z palnika i do gor膮cej masy dodaj 偶elatyn臋. Dok艂adnie wymieszaj i pozostaw do ostudzenia.

  • 呕elatyna uniwersalna od Dr. Oetkera 20 g

    Bardzo klarowna uniwersalna 偶elatyna od Dr. Oetkera - idealna do przygotowania deser贸w, ciast i galaretek, ale tak偶e da艅 wytrawnych - mi臋s, ryb i warzyw.

    呕elatyna uniwersalna od Dr. Oetkera 20 g
  • Krok 4

    Pozosta艂e 200 ml sch艂odzonej 艣mietanki ubij i wmieszaj do ostudzonej czekoladowej masy. 

  • Krok 5

    Deser Panna Cotta przelej do 6 pucharków i sch艂od藕 w lodówce przez oko艂o 2 godziny. Udekoruj wiórkami czekolady i ziarenkami z owocu granatu.

Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/desery/panna-cotta-czekoladowa

Oce艅 przepis!



Komentarze



Start
Przepisy i okazje
Przepisy
Okazje
Inspiracje
Wi臋cej