Panna Cotta czekoladowa
Panna Cotta czekoladowa 馃崼 to bardzo delikatny deser, który zabierze Ci臋 w s艂odk膮 czekoladow膮 podró偶. 馃殏 Uwierz mi, 偶e b臋dzie smakowa艂 ka偶demu, komu go zaserwujesz! Aksamitno艣膰 艣mietanki i wytrawna, gorzka czekolada przemieniona w delikatn膮 czekoladow膮 piank臋 - ten deser koniecznie musisz wypróbowa膰! Zapraszam po przepis! 鉂わ笍
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudno艣ci
- 艁atwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Przygotowanie czekoladowego deseru Panna Cotta:
-
Krok 1
呕elatyn臋 zalej niewielk膮 ilo艣ci膮 zimnej wody i odstaw na chwil臋 do nap臋cznienia.
-
Krok 2
300 ml 艣mietanki, mleko, cukier i czekolad臋 gorzk膮 prze艂ó偶 do garnka. Podgrzewaj na ma艂ym ogniu, co jaki艣 czas mieszaj膮c, a偶 do ca艂kowitego rozpuszczenia si臋 czekolady i uzyskania jednolitej masy.
-
Krok 3
Garnek zestaw z palnika i do gor膮cej masy dodaj 偶elatyn臋. Dok艂adnie wymieszaj i pozostaw do ostudzenia.
-
呕elatyna uniwersalna od Dr. Oetkera 20 g
Bardzo klarowna uniwersalna 偶elatyna od Dr. Oetkera - idealna do przygotowania deser贸w, ciast i galaretek, ale tak偶e da艅 wytrawnych - mi臋s, ryb i warzyw.
-
Krok 4
Pozosta艂e 200 ml sch艂odzonej 艣mietanki ubij i wmieszaj do ostudzonej czekoladowej masy.
-
Krok 5
Deser Panna Cotta przelej do 6 pucharków i sch艂od藕 w lodówce przez oko艂o 2 godziny. Udekoruj wiórkami czekolady i ziarenkami z owocu granatu.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/desery/panna-cotta-czekoladowa |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie doda艂 偶adnych zdj臋膰, b膮d藕 pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze