Puszysty omlet biszkoptowy
Lubisz zacząć dzień z przytupem? Postaw na sycące śniadanie w słodkiej wersji 🥚🥚🥚 Puszysty omlet biszkoptowy dzięki ubitym na sztywno białkom jaja pięknie rośnie i jest niezwykle puszysty.
Najlepiej smakuje smażony na maśle🧈, z dodatkiem jogurtu naturalnego i świeżych owoców. Ale z omletem jest jak z owsianką - każdy ma swoją ulubioną wersję, więc puszysty omlet biszkoptowy podawaj z czym tylko lubisz i co masz pod ręką 😋
Zapewniam, że taki omlet zapełni Wasze brzuszki na długie godziny! Smacznego 😉
Przepis powstał w ramach współpracy reklamowej z markami: Dr. Oetker, Bosch oraz Kerrygold.
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Puszysty omlet biszkoptowy:
-
Krok 1
Oddziel białka od żółtek. Ubij białka z cukrem i szczyptą cukru wanilinowego.
-
Może się przydać
Zestaw misek kuchennych z pokrywkami to niezbędnik w każdej kuchni! Sprawdzą się przy ubijaniu piany, mieszaniu masy czy kremu na ciasto lub do przechowywania żywności. Każda miska posiada tzw. dziubek, który ułatwia przelewanie zawartości miski..
-
Krok 2
Do ubitych z cukrem białek, delikatnie wmieszaj żółtka oraz mąkę z odrobiną proszku do pieczenia.
-
Krok 3
Na patelni rozgrzej masło. Gdy masło całkowicie się rozpuści przelej delikatnie masę na omlet i wyrównaj. Przykryj dużą pokrywką i smaż na średnim ogniu przez kilka minut.
-
Krok 4
Gdy omlet będzie już rumiany od spodu (możesz to sprawdzić łopatką), przełóż go delikatnie na talerz i z powrotem przerzuć go na patelnię. Smaż jeszcze kilka minut i podawaj z ulubionymi dodatkami.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/gofry-nalesniki-placki/puszysty-omlet-biszkoptowy |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze