1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Muffinki i babeczki
  4. Babeczki dyniowe

Babeczki dyniowe

babeczki dyniowe z kremem z serka philadelphia i kolorową posypką - wszystkiego słodkiego
babeczki dyniowe z kremem z serka philadelphia i kolorową posypką - wszystkiego słodkiego
Zespół Wszystkiego Słodkiego - zdjęcie profilowe
Zespół Wszystkiego Słodkiego Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Sezon na dynię 🎃 trwa w najlepsze, więc postanowiłam przygotować słodkie, dyniowe babeczki. Dzieci je uwielbiają, a ja delektuję się nimi przy filiżance herbaty. Polecam! 🎃

 

Zobacz również nasze pomysły co można zrobić z dyni?


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Ciasto na babeczki dyniowe:

  • Krok 1

    Przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia, dodaj sól i cynamon (jeżeli posiadasz imbir w proszku, to należy go wymieszać razem z pozostałymi suchymi składnikami). 

  • Krok 2

    Utrzyj masło z cukrem na puszystą, jasną masę. Następnie dodawaj kolejno jajka, które dokładnie zmiksuj po każdym dodaniu. 

  • Krok 3

    Dyniowe purée dodawaj partiami na przemian z mąką i maślanką. Na samym końcu dodaj świeżo utarty imbir. Foremki wypełnij ciastem do około 3/4 wysokości i piecz przez około 25 minut w 180°C.

  • Natalia poleca

    Szeroki wybór papilotek do babeczek i muffinek znajdziesz w sklepie Wszystkiego Słodkiego.

    Natalia poleca

Krem:

  • Krok 4

    W misce umieść serek, cukier puder, cukier wanilinowy oraz masło i miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.

Dekorowanie:

  • Krok 5

    Krem nakładaj za pomocą łyżeczki na wystudzone babeczki. Następnie każdą z nich udekoruj perełkami cukrowymi. Smacznego!

Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/muffinki-i-babeczki/babeczki-dyniowe

Oceń przepis!



Komentarze



Start
Przepisy i okazje
Przepisy
Okazje
Inspiracje
Więcej