Bardzo czekoladowe babeczki
Bardzo czekoladowe babeczki ➡️ oto przepis dla prawdziwych amatorów czekoladowych wypieków a’la brownie. Mocno czekoladowy smak przełamany nutą owoców zadowoli nawet największego smakosza. 🍫🍫
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Przygotowanie bardzo czekoladowych babeczek:
-
Krok 1
Czekoladę i masło umieść razem w większej misce i roztop nad parą wodną, po czym odstaw do wystygnięcia.
-
Krok 2
Piekarnik nagrzej do temperatury 170°C i przygotuj formę do babeczek, wkładając do niej papilotki.
-
Natalia poleca
Szeroki wybór papilotek do muffinek i babeczek w różnych wzorach i kolorach znajdziesz w naszym sklepie Wszystkiego Słodkiego.
-
Krok 3
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Jajka, żółtka, cukier i cukier wanilinowy ubij razem na puszystą masę. Dodaj do niej wystudzoną czekoladę z masłem i zmiksuj do połączenia się składników.
-
Krok 4
Na koniec do masy dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia i dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
-
Krok 5
Gotowe ciasto równomiernie rozłóż do papilotek (mniej więcej po 1 pełnej łyżce). Babeczki wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 20-25 minut do suchego patyczka. Po upieczeniu odstaw do wystudzenia.
-
Może się przydać
Kratka do studzenia ciast i ciasteczek marki Wilton pozwala na szybsze i równomierne stygnięcie ciast, co zapobiega ich zaparzaniu. Powłoka non-stick zapobiega przyklejaniu ciasta. Super gadżet do Twojej kuchni!
-
Krok 6
Babeczki możesz podać z sosem owocowym lub innymi dodatkami.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/muffinki-i-babeczki/bardzo-czekoladowe-babeczki |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze