Muffinki z malinami i białą czekoladą
Muffinki z malinami i białą czekoladą. Muffinki są zdecydowanym hitem ostatnich lat. Podawane zarówno na słodko, jak i na słono zaskakują swoimi smakami. :) Doskonale sprawdzają się w roli szybkiego deseru lub przekąski. Moja dzisiejsza propozycja to puszyste, wilgotne muffinki ze słodką, białą czekoladą przełamane lekko kwaśnym smakiem malin. Mmm... Spróbuj! ❤️ 💜
Sprawdź również przepis na muffinki z truskawkami 🍓
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Przygotowanie muffinek z malinami i białą czekoladą:
-
Krok 1
Piekarnik nagrzej do 180°C. W misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i sól.
-
Krok 2
Cukier utrzyj z jajkami do momentu otrzymania jasnej, gęstej masy. Dodaj ekstrakt cytrynowy i wymieszaj do połączenia.
-
Krok 3
Ciągle miksując, stopniowo dolewaj do jajek utartych z cukrem olej i mleko.
-
Krok 4
Następnie krótko wymieszaj składniki suche z mokrymi.
-
Krok 5
Foremkę na muffinki wyłóż papilotkami.
-
Może się przydać
Papilotki do muffinek "Tulipan" od Dr. Oetkera to zestaw 20 papierowych, ozdobnych foremek w 4 radosnych kolorach.
-
Krok 6
Do każdej foremki nałóż dużą łyżkę ciasta, a następnie posyp je owocami i kawałkami czekolady.
-
Krok 7
Muffinki wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez około 25 minut, do suchego patyczka. Upieczone muffinki pozostaw do wystudzenia.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/muffinki-i-babeczki/muffinki-z-malinami-i-biala-czekolada |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze