Sernik bez jajek
Sernik bez sera nie może się udać, ale bez jajek...? Oczywiście, że tak! Sama nie dowierzałam, jak pyszne i delikatne ciasto wyjęłam z piekarnika!
Sernik bez jajek idealnie sprawdzi się dla osób, które z różnych powodów rezygnują z nich w swojej codziennej diecie. A może właśnie miałaś piec sernik, ale okazało się, że w lodówce brakuje jajek? Nic straconego! Z moim przepisem przygotujesz idealny sernik bez jajek!
Przepis powstał w ramach współpracy reklamowej z markami: Dr. Oetker, Bosch oraz Kerrygold.
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Sernik bez jajek
-
Krok 1
Masło rozpuść i odstaw do wystudzenia. Wystudzone wymieszaj ze śmietanką i budyniem. Twaróg przełóż do miski, dodaj cukier i cukier z wanilią, zmiksuj.
-
Krok 2
Do twarogu dodaj wymieszany budyń i kaszę manną. Zmiksuj krótko.
-
Krok 3
Przełóż do tortownicy o średnicy 20 cm (dno wyłóż papierem do pieczenia, brzegi posmaruj masłem).
-
Krok 4
Piecz w nagrzanym piekarniku do 160°C przez godzinę.
Krok 2
-
Krok 5
W miseczce wymieszaj cukier puder z wodą i sokiem z cytryny i wyłóż na wystudzony sernik.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/serniki-i-ciasta-z-serem/sernik-bez-jajek |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze