Sernik krówkowy
Odkrywanie sernika na nowo to nie lada wyzwanie - powstał już chyba w każdej możliwej wersji.
A gdyby tak połączyć go z... krówkami? Słodkie, karmelowe "ciągutki" z chrupiącą skorupką świetnie komponują się ze smakiem klasycznego, waniliowego sernika. Sernik krówkowy przygotowałam na genialnym spodzie ciasteczkowym - z dodatkiem kawałków czekolady🍫🍪
Jesli myślisz, że o serniku wiesz już wszystko i nic nie jest w stanie Cię zaskoczyć - koniecznie sprawdź przepis na sernik krówkowy😍
Przepis powstał w ramach współpracy reklamowej z markami: Dr. Oetker, Bosch, Kerrygold, Barry Callebaut oraz Mąka Polka, .
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Pieczony kruchy spód
-
Krok 1
Pokruszone na piasek ciasteczka wymieszaj z miękkim masłem, dodaj dropsy czekolady (lub posiekaną na drobne kawałki) i wymieszaj.
-
Krok 2
Spód tortownicy o średnicy 24 cm wyłóż papierem do pieczenia.
-
Krok 3
Wstaw do nagrzanego piekarnika do 180°C i piecz około 10 minut.
Krok 2
-
Krok 4
Twaróg przełóż do misy, dodaj pastę waniliową i cukier.
-
Krok 5
Śmietanę wymieszaj z mąką i połącz z jajkami i masą serową. Przelej do tortownicy z upieczonym i wystudzonym spodem.
-
Krok 6
Sernik piecz 75 minut w 160°C.
Polewa krówkowa
-
Krok 7
Do garnuszka przelej śmietankę, dodaj pokruszone krówki i czekoladę. Podgrzewaj mieszając do całkowitego rozpuszczenia się cukierków i czekolady. Odstaw do przestudzenia.
-
Krok 8
Na upieczony sernik przelej wystudzoną, jeszcze płynną polewę.
-
Krok 9
Posiekaj krówki na drobne kawałki.
-
Krok 10
Posyp nimi wierzch sernika.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/serniki-i-ciasta-z-serem/sernik-krowkowy |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze