Brzoskwiniowy sernik na zimno
馃崙 Brzoskwiniowy sernik na zimno 馃崙 b臋dzie wspania艂膮 ozdob膮 wiosennego sto艂u. 馃崁 Lekki, o delikatnej strukturze i co najwa偶niejsze - z pi臋knym wyko艅czeniem! Sernik zala艂am galaretk膮, a nast臋pnie doda艂am na ni膮 puszyst膮 chmurk臋 ze zblendowanej galaretki. Wierzch ciasta dodatkowo ozdobi艂am motylkami z bia艂ej czekolady :) Ten przepis to bardzo dobry pomys艂 na Wielkanocne ciasto! 馃悋
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudno艣ci
- 艁atwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Przygotowanie brzoskwiniowego sernika na zimno:
-
Krok 1
Serki wyjmij z lodówki przed przyst膮pieniem do pracy - 偶eby ogrza艂y si臋 do temperatury pokojowej. Tortownic臋 o 艣rednicy 24 cm wy艂ó偶 papierem do pieczenia.
-
Mo偶e si臋 przyda膰
Tortownica to forma idealna do pieczenia biszkopt贸w na tort, ale te偶 innych okr膮g艂ych ciast. Szeroki wyb贸r znajdziesz w naszym sklepie Wszystkiego S艂odkiego.
-
Krok 2
Na dnie formy wy艂ó偶 biszkopty.
-
Krok 3
Brzoskwinie odced藕, prze艂ó偶 do wysokiego naczynia i zblenduj.
-
Krok 4
Sok z brzoskwi艅 przelej do garnka i zagotuj. Zagotowany sok przelej do miarki i dolej wrz膮tku tak, by otrzyma膰 艂膮cznie 400 ml p艂ynu. Do soku wsyp 2 galaretki, wymieszaj do rozpuszczenia odstaw do wystudzenia.
-
Krok 5
Serki wymieszaj ze zblendowanymi brzoskwiniami i wystudzon膮 galaretk膮. Mas臋 przelej do tortownicy i odstaw na 2 godziny do st臋偶enia.
-
Krok 6
Trzeci膮 galaretk臋 rozpu艣膰 w 500 ml wrz膮tku. Podziel j膮 na dwie równe porcje. Kiedy przestygn膮, pierwsz膮 wylej równomiernie na sernik i odstaw do lodówki do st臋偶enia.
-
Krok 7
Drugiej galaretce pozwól ca艂kowicie st臋偶e膰. St臋偶on膮 galaretk臋 zblenduj na piank臋 i wylej na wierzchni膮 warstw臋 sernika. Odstaw do lodówki do st臋偶enia.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/serniki-na-zimno/brzoskwiniowy-sernik-na-zimno |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie doda艂 偶adnych zdj臋膰, b膮d藕 pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze