Wegański krem orzechowo-czekoladowy
Uwaga! Oto przepis, który UZALEŻNIA! 😊 Jeśli raz spróbujesz orzechowo-czekoladowego kremu, gwarantuję, że od razu trafi na Twoją TOP listę słodkości! Aksamitna konsystencja, obłędny zapach prażonych orzechów laskowych oraz smak, który działa jak najlepszy poprawiacz humoru! 🍫
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Przepis na wegański krem orzechowo - czekoladowy:
-
Krok 1
Orzechy laskowe podpraż do momentu, aż skórka zacznie pękać.
-
Krok 2
Odstaw orzechy z palnika i pocieraj je delikatnie, aby usunąć z nich skórkę (możesz to zrobić przez ręcznik kuchenny).
-
Krok 3
Zmiel orzechy na piasek za pomocą malaksera.
-
Krok 4
Rozpuść czekoladę. Do masy orzechowej dodaj rozpuszczoną czekoladę, olej kokosowy, syrop z agawy, kakao i sól. Całość zmiksuj za pomocą blendera lub malaksera.
-
Kakao Ciemne Dr. Oetkera
Oryginalne ciemne kakao z ziaren kakaowca, o niezwykle intensywnym smaku i aromacie - wprost ZE ŚWIATA NATURY. Doskonale sprawdzi się do przygotowania ciast, polew, deserów i picia.
-
Krok 5
Dodaj mleko migdałowe i ponownie zblenduj.
-
Krok 6
Gotowy krem orzechowo - czekoladowy przełóż do słoiczków i odstaw do lodówki.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/weganskie/weganski-krem-orzechowo-czekoladowy |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze