Skyrnik z airfryer



Skyrnik z airfryera to pyszne i szybkie ciasto, które zachwyci każdego miłośnika słodkości! Dzięki wykorzystaniu naturalnego skyra, ciasto jest nie tylko lekkie, ale także pełne białka 💪🏻💪🏻💪🏻 Przygotowanie w airfryerze sprawia, że skyrnik ma idealnie przypieczony wierzch, a środek pozostaje wilgotny i delikatny. To doskonała propozycja na szybki i bardzo prosty deser, który nie wymaga dużo czasu, a smakuje wyśmienicie.
Jeśli zaczynasz przygodę z pieczeniem ciast w airfryerze, skyrnik z airfryera będzie strzałem w dziesiątkę na pierwszy wybór.
😉A jeśli chcesz użyć piekarnika, to przepis na skyrnik pieczony znajdziesz tutaj.
Przepis powstał w ramach współpracy reklamowej z markami: Dr. Oetker, Bosch oraz Kerrygold.
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Skyrnik z aifryera:
-
Krok 1
Ubij białka.
-
Krok 2
Zmiksuj razem pozostałe składniki na skyrnik: żółtka, skyr, cukier, rozpuszczone masło i budyń.
-
Krok 3
Do zmiksowanej masy ze skyrem dodaj ubite białka i delikatnie wmieszaj je szpatułą.
-
Krok 4
Okrągłą formę o średnicy 18 cm wyłóż papierem do pieczenia. W tym czasie ustaw na airfryerze temperaturę 170°C i nagrzej go przez jakieś 2-3 minuty.
-
Krok 5
Masę przełóż do formy i piecz przez około 18 minut w trybie "ciasto" (170°C).
-
Krok 6
Upieczony skyrnik pozostaw do wystudzenia, a następnie wstaw go na kilka godzin do lodówki, żeby dobrze stężał.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/serniki-i-ciasta-z-serem/skyrnik-z-aifryer |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze