1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Serniki i ciasta z serem
  4. Skyrnik z airfryer

Skyrnik z airfryer

Skyrnik z airfryera na drewnianej podstawce - Wszystkiego Słodkiego
Skyrnik z airfryera na drewnianej podstawce - Wszystkiego Słodkiego
Marta - zdjęcie profilowe
Marta Autor Zaktualizowano:
5/5 1 ocena

Skyrnik z airfryera to pyszne i szybkie ciasto, które zachwyci każdego miłośnika słodkości! Dzięki wykorzystaniu naturalnego skyra, ciasto jest nie tylko lekkie, ale także pełne białka 💪🏻💪🏻💪🏻 Przygotowanie w airfryerze sprawia, że skyrnik ma idealnie przypieczony wierzch, a środek pozostaje wilgotny i delikatny. To doskonała propozycja na szybki i bardzo prosty deser, który nie wymaga dużo czasu, a smakuje wyśmienicie. 

Jeśli zaczynasz przygodę z pieczeniem ciast w airfryerze, skyrnik z airfryera będzie strzałem w dziesiątkę na pierwszy wybór. 

😉A jeśli chcesz użyć piekarnika, to przepis na skyrnik pieczony znajdziesz tutaj.

Przepis powstał w ramach współpracy reklamowej z markami: Dr. Oetker, Bosch oraz Kerrygold.


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Skyrnik z aifryera:

  • Krok 1

    Ubij białka.

    W miseczce ubite białka. Obok blender ręczny.
  • Krok 2

    Zmiksuj razem pozostałe składniki na skyrnik: żółtka, skyr, cukier, rozpuszczone masło i budyń.

    W misce skyr. Obok w miseczce cukier, żółtka, budyń waniliowy oraz rozpuszczone masło.
  • Krok 3

    Do zmiksowanej masy ze skyrem dodaj ubite białka i delikatnie wmieszaj je szpatułą.

    W jednej misie wymieszane składniki ze skyrem, a w drugiej ubite białka.
  • Krok 4

    Okrągłą formę o średnicy 18 cm wyłóż papierem do pieczenia. W tym czasie ustaw na airfryerze temperaturę 170°C i nagrzej go przez jakieś 2-3 minuty.

    Foremka wyłożona papierem do pieczenia. Obok wymieszana masa na skyrnik.
  • Krok 5

    Masę przełóż do formy i piecz przez około 18 minut w trybie "ciasto" (170°C).

    Skyrnik przed upieczeniem w airfryer.
  • Krok 6

    Upieczony skyrnik pozostaw do wystudzenia, a następnie wstaw go na kilka godzin do lodówki, żeby dobrze stężał.

    Upieczony skyrnik na kratce do studzenia.
Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/serniki-i-ciasta-z-serem/skyrnik-z-aifryer

Oceń przepis!



Komentarze



Start
Przepisy i okazje
Przepisy
Okazje
Inspiracje
Więcej