Batoniki jaglane z prażonymi migdałami
Batoniki jaglane z prażonymi migdałami wypełnione są po brzegi naturalnymi składnikami. Staram się mieć je zawsze w lodówce, na wypadek gdy nachodzi mnie popołudniowa ochota na ZDROWĄ słodką przekąskę. Jeżeli podobnie jak ja uwielbiacie lekko dymny smak prażonych migdałów, gwarantuję, że moje jaglane FIT BATONIKI staną się towarzyszami Waszej codzienności! 😊
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Przygotowanie batoników jaglanych:
-
Krok 1
W większej misce rozpuść olej kokosowy z czekoladą.
-
Krok 2
Dodaj syrop z agawy, ciemne kakao, pastę z wanilii i wymieszaj rózgą do połączenia.
-
Natalia poleca
Pasta waniliowa z wanilii Bourbon z Madagaskaru dzięki żelowej konsystencji świetnie rozpuszcza się w kremach i ciastach. Doskonale aromatyzuje wypieki i desery, nadając im intensywny, esencjonalny, waniliowy smak. Ziarenka z wanilii wprost z Madagaskaru to gwarancja niepowtarzalnego smaku Twoich wypieków!
-
Krok 3
Dodaj ekspandowane ziarna, wymieszaj i wstaw na krótko do lodówki, aż masa czekoladowa zacznie gęstnieć.
-
Krok 4
W mięszyczasie upraż na patelni płatki migdałów.
-
Krok 5
Po schłodzeniu masę wymieszaj ponownie aby oblepiła ziarenka. Wyłóż do wcześniej przygotowanej formy, wyrównaj, posyp płatkami migdałów i dociśnij je do masy.
-
Krok 6
Wstaw do lodówki do całkowitego schłodzenia na około 1 godzinę. Po tym czasie pokrój na prostokątne lub kwadratowe batoniki. Przechowuj w lodówce.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/bez-glutenu/batoniki-jaglane-z-prazonymi-migdalami |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze