1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Bez glutenu
  4. Batoniki jaglane z prażonymi migdałami

Batoniki jaglane z prażonymi migdałami

batoniki jaglane z czekoladą i prażonymi migdałami położone na talerzyku
batoniki jaglane z czekoladą i prażonymi migdałami położone na talerzyku
Zespół Wszystkiego Słodkiego - zdjęcie profilowe
Zespół Wszystkiego Słodkiego Autor Zaktualizowano:
5/5 1 ocena

Batoniki jaglane z prażonymi migdałami wypełnione są po brzegi naturalnymi składnikami. Staram się mieć je zawsze w lodówce, na wypadek gdy nachodzi mnie popołudniowa ochota na ZDROWĄ słodką przekąskę. Jeżeli podobnie jak ja uwielbiacie lekko dymny smak prażonych migdałów, gwarantuję, że moje jaglane FIT BATONIKI staną się towarzyszami Waszej codzienności! 😊


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Przygotowanie batoników jaglanych:

  • Krok 1

    W większej misce rozpuść olej kokosowy z czekoladą.

    olej kokosowy, gorzka czekolada
  • Krok 2

    Dodaj syrop z agawy, ciemne kakao, pastę z wanilii i wymieszaj rózgą do połączenia.

    syrop z agawy, pasta waniliowa, ciemne kakao, olej kokosowy rozpuszczony z czekoladą
  • Natalia poleca

    Pasta waniliowa z wanilii Bourbon z Madagaskaru dzięki żelowej konsystencji świetnie rozpuszcza się w kremach i ciastach. Doskonale aromatyzuje wypieki i desery, nadając im intensywny, esencjonalny, waniliowy smak. Ziarenka z wanilii wprost z Madagaskaru to gwarancja niepowtarzalnego smaku Twoich wypieków!

    Natalia poleca
  • Krok 3

    Dodaj ekspandowane ziarna, wymieszaj i wstaw na krótko do lodówki, aż masa czekoladowa zacznie gęstnieć.

    masa czekoladowa z ekspandowanym ziarnem prosa
  • Krok 4

    W mięszyczasie upraż na patelni płatki migdałów.

    prażone platki migdałów
  • Krok 5

    Po schłodzeniu masę wymieszaj ponownie aby oblepiła ziarenka. Wyłóż do wcześniej przygotowanej formy, wyrównaj, posyp płatkami migdałów i dociśnij je do masy.

    masa czekoladowo-jaglana z prażonymi migdałami
  • Krok 6

    Wstaw do lodówki do całkowitego schłodzenia na około 1 godzinę. Po tym czasie pokrój na prostokątne lub kwadratowe batoniki. Przechowuj w lodówce.

    batoniki jaglane z prażonymi migdałami
Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/bez-glutenu/batoniki-jaglane-z-prazonymi-migdalami

Oceń przepis!



Komentarze



Start
Przepisy i okazje
Przepisy
Okazje
Inspiracje
Więcej