Tiramisu bez glutenu
Łatwy w przygotowaniu klasyczny deser Tiramisu w wersji bez glutenu, który zadowoli nawet najbardziej wybrednych smakoszy. Wystarczy 15 minut aby stworzyć lekki, bezglutenowy przysmak. Idealne połączenie aromatycznej kawy ☕ i likieru amaretto z delikatnym kremem na bazie serka mascarpone. Spróbuj naszej wersji popularnego, włoskiego Tiramisu - pycha!
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Nasączenie do Tiramisu:
-
Krok 1
Kawę odstaw do wystudzenia. Po wystudzeniu dodaj likier amaretto, wymieszaj.
Przygotowanie kremu do Tiramisu:
-
Krok 2
Schłodzoną śmietankę przelej do miski, dodaj serek mascarpone, ekstrakt migdałowy oraz cukier puder. Masę zmiksuj na puszysty krem.
Przełożenie:
-
Krok 3
Na spód szklanek układaj po 2 biszkopty, wcześniej nasącz je w kawie, wyłóż pierwszą warstwę kremu, ponowanie ułóż po dwa biszkopty nasączone kawą, wyłóż kolejną warstwę kremu. Wstaw do lodówki na około godzinę do schłodzenia.
Dekoracja:
-
Krok 4
Przed podaniem posyp kakao i udekoruj malinami.
Nikt nie przejdzie obojętnie obok tego pysznego deseru Tiramisu bez glutenu!😋
-
Może się przydać
Oryginalne ciemne kakao z ziaren kakaowca, o niezwykle intensywnym smaku i aromacie - wprost ZE ŚWIATA NATURY. Doskonale sprawdzi się do przygotowania ciast, polew, deserów i picia.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/bez-glutenu/tiramisu-bez-glutenu |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze