1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Bezy
  4. Kości z sosem malinowym

Kości z sosem malinowym

bezowe kości z sosem malinowym na halloween - Wszystkiego Słodkiego
bezowe kości z sosem malinowym na halloween - Wszystkiego Słodkiego
Zespół Wszystkiego Słodkiego - zdjęcie profilowe
Zespół Wszystkiego Słodkiego Autor Zaktualizowano:
5/5 2 oceny

Chcesz sprawić swoim pociechom radość i przygotować coś specjalnie strasznego na Halloweenowy wieczór? Mam dla Ciebie wyjątkowy przepis. :) Myślę, że i Ty skusisz się na bezowe kości z pysznym, malinowym sosem. 🎃 🎃


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Średni

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Przygotowanie kości z bezy:

  • Krok 1

    Piekarnik nagrzej do temperatury 100°C. Dwie blachy z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia.

  • Krok 2

    Białka ze szczyptą soli ubij na sztywno. Pod koniec ubijania stopniowo dodawaj cukier i dalej ubijaj.

  • Krok 3

    Gotową masę przełóż do rękawa cukierniczego z okrągłą końcówką (około 5-7 mm) i wyciskaj na papierze do pieczenia kształt przypominający kości. Jeśli podczas wyciskania na kościach zostaną wystające końcówki, wystarczy lekko zwilżyć palec i je wygładzić.

    Chcesz wiedzieć, jak wybrać tylkę? Przeczytaj naszą poradę: Tylki, worki cukiernicze i adaptery Wilton - które wybrać i jak używać?

  • Może się przydać

    Okrągła tylka nr 10 Wilton pozwala na stworzenie wzorów takich jak linie i szlaczki. Pasuje do każdego rękawa cukierniczego marki Wilton. Średnica otworu to 5,5 mm.

    Może się przydać
  • Krok 4

    Tak przygotowane „kości” wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz je przez około 60-90 minut, w zależności od wielkości bezików (gotowe kości powinny łatwo odczepiać się od papieru).

Sos malinowy:

  • Krok 5

    Maliny lekko rozmroź, a następnie zmiksuj, przełóż do garnka i dodaj cukier. Całość gotuj do rozpuszczenia się cukru.

  • Krok 6

    Żelatynę zalej niewielką ilością zimnej wody i odstaw do napęcznienia. Mąkę ziemniaczaną rozprowadź w odrobinie zimnej wody i dodaj do zmiksowanych malin, dalej podgrzewając do zagotowania.

  • Krok 7

    Kiedy sos malinowy się zagotuje, zdejmij garnek z ognia i dodaj napęczniałą żelatynę. Wymieszaj dokładnie i ostudź. Sos malinowy jest gotowy - możesz nim polać bezowe kości i cieszyć się zabawą halloweenową! :)

Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/bezy/kosci-z-sosem-malinowym

Oceń przepis!



Komentarze



Start
Przepisy i okazje
Przepisy
Okazje
Inspiracje
Więcej