Cytrynowe blondie
🍋 Cytrynowe blondie 🍋 to "siostra bliźniaczka" popularnego brownie, tylko... z białą czekoladą. Jeśli lubisz brownie, to i to ciasto na pewno przypadnie Ci do gustu. :) Urok tkwi tutaj w prostocie. Skórka cytrynowa, którą dodałam do ciasta, przyjemnie przełamuje słodycz białej czekolady. 💛
Sprawdź również jak zrobić brownie idealne?
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Przygotowanie cytrynowego blondie:
-
Krok 1
Blachę o wymiarach 24 x 28 cm wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzej do 185°C. Posiekaj białą czekoladę i razem z masłem przełóż ją do miseczki, którą postaw nad garnkiem z gotującą się wodą.
-
Krok 2
Mieszaj do połączenia czekolady z masłem. Dodaj cukier, ekstrakt, mleko w proszku i jajka. Dokładnie wymieszaj.
-
Krok 3
Przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia i dodawaj partiami do ciasta. Mieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji. Przełóż masę na blaszkę. Ciasto wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 25 minut. Upieczone ciasto wyciągnij z piekarnika i ostudź, a następie schłodź w lodówce.
-
Może się przydać
Kuchenna rękawica silikonowa to znaczne ułatwienie w wyjmowaniu gorących blach z piekarnika. Rękawica jest dwustronna, co oznacza, że pasuje na obie dłonie.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/brownie-i-blondie/cytrynowe-blondie |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze