Biszkopty bezglutenowe
Z myślą o osobach, które eliminują gluten ze swojej diety, postanowiłam dodać do naszych przepisów kolejną, słodką inspirację. Mięciutkie w środku i chrupiace na zewnatrz. Swoją delikatnością i aromatem, skradły serca nie tylko nam, ale także naszym znajomym i dzieciom. :) Gotowe biszkopciki idealnie sprawdzą się jako podstawa do bezglutenowych ciast na zimno. Kolejną zaletą jest to, że wystarczy mniej niż pół godziny i są gotowe! :) Zapraszam do wypróbowania przepisu na biszkopty bezglutenowe! ❤️
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Przygotowanie biszkoptów bezglutenowych:
-
Krok 1
Piekarnik rozgrzej do 190°C. Dwie blachy z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia. Jajka utrzyj z cukrem do uzyskania jasnej i puszystej konsystencji.
-
Krok 2
Do jajek dodaj łyżeczkę cukru z wanilią, mąkę ryżową, ziemniaczaną oraz kukurydzianą. Całość delikatnie wymieszaj.
-
Cukier z wanilią Bourbon bez glutenu Dr. Oetker
Cukier z wanilią od Dr. Oetkera zawiera dodatek ziarenek z prawdziwej wanilii Bourbon z Madagaskaru. Dzięki temu nadaje Twoim deserom i wypiekom niepowtarzalnego aromatu! Produkt nie zawiera glutenu.
-
Krok 3
Ciasto przełóż do rękawa cukierniczego z okrągłą końcówką i wyciśnij 25 małych biszkoptów, pamiętając o tym, by zachować między nimi odstęp.
-
Krok 4
Ciasteczka obsyp cukrem pudrem, włóż do nagrzanego piekarnika i piecz przez około 10-12 minut do zrumienienia. Upieczone biszkopty odstaw do wystudzenia.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/ciasteczka/biszkopty-bezglutenowe |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze