Migdałowe ciasteczka z dżemem
Pyszne migdałowe ciasteczka z dżemem.🍓 Te delikatne i kruche ciasteczka z truskawkowym „oczkiem” są bardzo proste do wykonania. Nie można się od nich oderwać. W przepisie migdały możesz zamienić na orzechy, mi jednak migdały najbardziej przypadły do gustu. 😃
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Przygotowanie migdałowych ciasteczek z dżemem:
-
Krok 1
Laskę wanilii rozetnij wzdłuż i łyżeczą wyskrob ziarenka. Wszystkie składniki na ciasteczka zagnieć razem na jednolite ciasto. Zawiń je w folię spożywczą i schłodź w lodówce przez około 40-60 minut.
-
Laska wanilii z Wysp Pacyfiku Dr. Oetker
Wanilia nadaje się do wielu przepisów: ciast, deserów, kompotów, ale także dań z mięsa. Zamknięta w szklanej fiolce w 100% zachowuje swój niepowtarzalny aromat!
-
Krok 2
Piekarnik nagrzej do temperatury 170°C. Blachę z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia.
-
Krok 3
Z ciasta uformuj niewielkie kulki (około 30 sztuk). Układałaj je na blasze w niewielkich odstępach i końcem drewnianej łyżki rób w nich wgłębienia. Następnie w każde wgłębienie nałóż dżem.
-
Krok 4
Ciasteczka wstaw do piekarnika i piecz około 15-18 minut, aż lekko się zarumienią. Po upieczeniu wystudź.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/ciasteczka/migdalowe-ciasteczka-z-dzemem |
Przepis w Waszym wykonaniu
1 / 1
Komentarze