1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Ciasteczka
  4. Migdałowe ciasteczka z dżemem

Migdałowe ciasteczka z dżemem

migdałowe ciasteczka z dżemem truskawkowym - wszystkiego słodkiego
migdałowe ciasteczka z dżemem truskawkowym - wszystkiego słodkiego
Zespół Wszystkiego Słodkiego - zdjęcie profilowe
Zespół Wszystkiego Słodkiego Autor Zaktualizowano:
5/5 1 ocena

Pyszne migdałowe ciasteczka z dżemem.🍓 Te delikatne i kruche ciasteczka z truskawkowym „oczkiem” są bardzo proste do wykonania. Nie można się od nich oderwać. W przepisie migdały możesz zamienić na orzechy, mi jednak migdały najbardziej przypadły do gustu. 😃


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Przygotowanie migdałowych ciasteczek z dżemem:

  • Krok 1

    Laskę wanilii rozetnij wzdłuż i łyżeczą wyskrob ziarenka. Wszystkie składniki na ciasteczka zagnieć razem na jednolite ciasto. Zawiń je w folię spożywczą i schłodź w lodówce przez około 40-60 minut.

  • Laska wanilii z Wysp Pacyfiku Dr. Oetker

    Wanilia nadaje się do wielu przepisów: ciast, deserów, kompotów, ale także dań z mięsa. Zamknięta w szklanej fiolce w 100% zachowuje swój niepowtarzalny aromat!

    Laska wanilii z Wysp Pacyfiku Dr. Oetker
  • Krok 2

    Piekarnik nagrzej do temperatury 170°C. Blachę z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia.

  • Krok 3

    Z ciasta uformuj niewielkie kulki (około 30 sztuk). Układałaj je na blasze w niewielkich odstępach i końcem drewnianej łyżki rób w nich wgłębienia. Następnie w każde wgłębienie nałóż dżem.

  • Krok 4

    Ciasteczka wstaw do piekarnika i piecz około 15-18 minut, aż lekko się zarumienią. Po upieczeniu wystudź.

Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/ciasteczka/migdalowe-ciasteczka-z-dzemem

Oceń przepis!



Komentarze



Start
Przepisy i okazje
Przepisy
Okazje
Inspiracje
Więcej