Ciasteczka podwójnie czekoladowe
Dziś mam dla Was przepis na bardzo smaczne i proste ciasteczka podwójnie czekoladowe! 🍫🍫 Ciasto z dodatkiem kakao oraz posiekanej czekolady - to podwójnie czekoladowa uczta dla zmysłów! Można śmiało zabrać je ze sobą do szkoły, pracy czy na wycieczkę. 📷 Polecam!
Sprawdź również nasze porady:
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Przygotowanie ciasteczek podwójnie czekoladowych:
-
Krok 1
Blaszkę z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia.
-
Papier do wypieków
Uniwersalny papier do pieczenia przydatny w każdym domu!
-
Krok 2
Masło zmiksuj z cukrami na puszystą masę.
-
Krok 3
Następnie dodaj jajka, cukier wanilinowy i ponownie zmiksuj. Do drugiej miski wsyp mąkę, proszek do pieczenia, sól i kakao, wymieszaj i przesiej przez sito do masy jajecznej.
-
Może się przydać
Sitko z drewnianą rączką w stylu Retro o średnicy 10 cm i długości 24 cm od Dr. Oetkera. Idealne do przesiewania mąki, cukru pudru czy kakao.
-
Krok 4
Czekoladę pokrój w drobną kostkę, dodaj do masy i wymieszaj. Łyżką formuj ciasteczka na blaszce, zachowując odstępy. Piecz około 15-20 minut w temperaturze 180°C.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/ciasteczka/ciasteczka-podwojnie-czekoladowe |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze