1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Desery
  4. Galaretka malinowa

Galaretka malinowa

Galaretka malinowa w słoiczku, bułka posmarowana galaretką
Galaretka malinowa w słoiczku, bułka posmarowana galaretką
Dr. Oetker - zdjęcie profilowe
Dr. Oetker Autor Zaktualizowano:
5/5 3 oceny

Mam nadzieję, że nie macie dosyć przetworów, bo dziś mam zamiar zrobić wspólnie z Wami galaretkę malinową. Będzie ona nam mogła w przyszłości posłużyć do wszelkiego rodzaju deserów. No chyba, że ktoś nie wytrzyma i galaretka nie dotrwa do jutra 😍


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Przygotowanie galaretki malinowej:

  • Krok 1

    Na początku przygotuj owoce - należy je dokładnie przebrać i oczyścić. Przełóż je do garnka i gotuj przez 3 minuty. Maliny przelej przez gęste sito, dodatkowo dociskając je łyżką, aby wydobyć jak najwięcej soku z owoców.

  • Krok 2

    Puree z malin wymieszaj z Żelfixem i zagotuj, ciągle mieszając. Dodaj cukier, zagotuj ponownie i gotuj przez około2 min. Zdejmij garnek z ognia i mieszaj do momentu, aż piana na powierzchni zniknie. Szybko przelej galaretkę do słoików i odłóż je na 5 minut do góry dnem.

  • Żelfix 3:1

    Używając Żelfixa 3:1 przygotujesz pyszne, niskosłodzone przetwory z Twoich ulubionych owoców. Dzięki zawartości naturalnej pektyny zachowają one odpowiednią konsystencję i piękny kolor. Dodatek Żelfixu zapobiega również pleśnieniu konfitur - możesz cieszyć się smakami lata przez długie miesiące!

    Żelfix 3:1
Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/desery/galaretka-malinowa

Oceń przepis!



Komentarze



Start
Przepisy i okazje
Przepisy
Okazje
Inspiracje
Więcej