Galaretka malinowa
Mam nadzieję, że nie macie dosyć przetworów, bo dziś mam zamiar zrobić wspólnie z Wami galaretkę malinową. Będzie ona nam mogła w przyszłości posłużyć do wszelkiego rodzaju deserów. No chyba, że ktoś nie wytrzyma i galaretka nie dotrwa do jutra 😍
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Przygotowanie galaretki malinowej:
-
Krok 1
Na początku przygotuj owoce - należy je dokładnie przebrać i oczyścić. Przełóż je do garnka i gotuj przez 3 minuty. Maliny przelej przez gęste sito, dodatkowo dociskając je łyżką, aby wydobyć jak najwięcej soku z owoców.
-
Krok 2
Puree z malin wymieszaj z Żelfixem i zagotuj, ciągle mieszając. Dodaj cukier, zagotuj ponownie i gotuj przez około2 min. Zdejmij garnek z ognia i mieszaj do momentu, aż piana na powierzchni zniknie. Szybko przelej galaretkę do słoików i odłóż je na 5 minut do góry dnem.
-
Żelfix 3:1
Używając Żelfixa 3:1 przygotujesz pyszne, niskosłodzone przetwory z Twoich ulubionych owoców. Dzięki zawartości naturalnej pektyny zachowają one odpowiednią konsystencję i piękny kolor. Dodatek Żelfixu zapobiega również pleśnieniu konfitur - możesz cieszyć się smakami lata przez długie miesiące!
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/desery/galaretka-malinowa |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze