Sernik z mlekiem
Jeśli kochacie serniki delikatne jak chmurka, ten przepis z pewnością Was w sobie rozkocha. Szybki i prosty, możecie podawać go z dowolnymi dodatkami jak świeże owoce czy polewa czekoladowa. Ja postawiłam na klasyczną prostotę i oprószyłam ciasto cukrem pudrem.
Sernik z mlekiem przygotuj na półkruchym cieście - idealnie komponuje się z delikatną masą. Znika w mgnieniu oka!
Przepis powstał w ramach współpracy reklamowej z markami: Dr. Oetker, Kerrygold, Mąka Polka.
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Spód do sernika
-
Krok 1
Mąkę przesiej do miski i wymieszaj z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem.
-
Krok 2
Masło pokrój w kostkę i dodaj razem z jajkiem do suchych składników.
-
Krok 3
Krótko zagnieć i wyłóż na spód formy 22 x 33 cm wyłożonej papierem do pieczenia.
Wstaw do nagrzanego piekarnika do 180°C i piecz około 15 minut do uzyskania złotego koloru.
Masa serowa
-
Krok 4
Twaróg zmiksuj z cukrem, cukerm z wanilią i jajkami.
-
Krok 5
Budynie wymieszaj w mleku z olejem. Całość wymieszaj.
-
Krok 6
Masę serową przelej na upieczony spód.
-
Krok 7
Piecz w nagrzanym piekarniku do 160°C i piecz około 45 minut.
Przed podaniem oprósz cukrem pudrem.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/serniki-i-ciasta-z-serem/sernik-z-mlekiem |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze