1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Serniki na zimno
  4. Malinowy sernik na zimno z chrupiącym spodem

Malinowy sernik na zimno z chrupiącym spodem

malinowy sernik na zimno z chrupiącym spodem i galaretką krystaliczną z malinami - Wszystkiego Słodkiego dr. oetker
Dr. Oetker - zdjęcie profilowe
Dr. Oetker Autor Zaktualizowano:
5/5 7 ocen

Malinowy sernik na zimno z chrupiącym spodem. Spód przygotowałam z białej czekolady i płatków kukurydzianych - przez co przyjemnie chrupie. Koniecznie spróbujcie takiego sposobu na spód do ciasta! Sernik ozdobiłam świeżymi malinami i zalałam przezroczystą galaretką. Taka dekoracja to mój hit sezonu. Musisz wypróbować! 🍰

Lubisz serniki? To może zaciekawią Cię nasze porady "Jak upiec idealny sernik?" 😄


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Średni

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Chrupiący spód pod sernik malinowy:

  • Krok 1

    Białą czekoladę połam i umieść w garnku. Dodaj do niej masło i podgrzewaj do rozpuszczenia.

  • Krok 2

    Płatki kukurydziane delikatnie pokrusz. Ciepłą masę czekoladową dokładnie wymieszaj z płatkami.

  • Krok 3

    Masę wyłóż równomiernie w formie o średnicy 24 cm.

  • Może się przydać

    Tortownica to forma idealna do pieczenia biszkoptów na tort, ale też innych okrągłych ciast. Szeroki wybór znajdziesz w naszym sklepie Wszystkiego Słodkiego.

    Może się przydać

Malinowa warstwa serowa:

  • Krok 4

    Żelatynę zalej 100 ml gorącej wody i dokładnie wymieszaj do całkowitego rozpuszczenia.

  • Krok 5

    Serek homogenizowany zmiksuj z cukrem pudrem oraz malinami. Łyżkę masy wymieszaj z żelatyną, a następnie ciągle miksując dolewaj ją do masy serowej.

  • Krok 6

    Śmietankę ubij i delikatnie wmieszaj do masy.

  • Krok 7

    Malinową masę na sernik wylej na spód z płatków kukurydzianych i wstaw do lodówki na około 2 godziny.

Dekoracja:

  • Krok 8

    Zagotuj wodę i odmierz 500 ml. Wsyp galaretkę i mieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Odstaw do wystudzenia.

  • Krok 9

    Na serniku ułóż maliny i zalej je tężejącą galaretką. Sernik wstaw do lodówki na około 2 godziny, aż galaretka całkowicie stężeje.

Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/serniki-na-zimno/malinowy-sernik-zimno-chrupiacym-spodem

Oceń przepis!



Komentarze



Start
Przepisy i okazje
Przepisy
Okazje
Inspiracje
Więcej