1. Strona g艂贸wna
  2. Przepisy
  3. Bez jajek
  4. Kruche ciasto z budyniem i truskawkami bez mleka i jajek

Kruche ciasto z budyniem i truskawkami bez mleka i jajek

Kruche ciasto z budyniem i truskawkami bez mleka i jajek - Wszystkiego S艂odkiego
Kruche ciasto z budyniem i truskawkami bez mleka i jajek - Wszystkiego S艂odkiego
Marta - zdj臋cie profilowe
Marta Autor Zaktualizowano:
5/5 2 oceny

Kruche ciasto z budyniem i truskawkami to letni klasyk nad klasykami, w którym mog膮 rozsmakowywa膰 si臋 równie偶 weganie. W deserze z tego przepisu nie znajdziesz ani jajek, ani mleka. Koniecznie spróbuj!馃崜


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudno艣ci
艁atwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Przygotowanie kruchego ciasta:

  • Krok 1

    Spód prostok膮tnej formy o wymiarach 25 x 35 cm wy艂ó偶 papierem do pieczenia. Boki wysmaruj olejem kokosowym i obsyp m膮k膮. Piekarnik nagrzej do 190藲C. 

    Prostok膮tna forma wy艂o偶ona papierem do pieczenia.
  • Mo偶e si臋 przyda膰

    Formy do pieczenia to podstawowe akcesoria w ka偶dej kuchni. Sprawd藕 szerok膮 ofert臋 blach i form do pieczenia w Sklepie Wszystkiego S艂odkiego.

    Mo偶e si臋 przyda膰
  • Krok 2

    Do misy robota kuchennego z ko艅cówa do ciasta kruchego przesyp m膮k臋 pszenn膮, m膮k臋 ziemniaczan膮, cukier puder, proszek do pieczenia i wymieszaj. Dodaj olej kokosowy o konsytencji sta艂ej (ale nie zimny) i napój sojowy. 

    Robot kuchenny MUM firmy Bosch przed zagniataniem ciasta kruchego.. Obok w miseczce olej kokosowy i nap贸j sojowy.
  • Krok 3

    Zagniataj przez chwil臋 do uzyskania jednolitego ciasta. Podziel na dwie cz臋艣ci: jedn膮 wi臋ksza przeznaczon膮 na spód ciasta i mniejsz膮 na kruszonk臋. Cz臋艣膰 na kruszonk臋 owi艅 w foli臋 spo偶ywcz膮 i prze艂ó偶 do lodówki na czas przygotowania pozosta艂ej cz臋艣ci ciasta.

    Zagniecione ciasto kruche i podzielone na dwie cz臋艣ci.
  • Krok 4

    Wi臋ksz膮 cz臋艣膰 ciasta roz艂ó偶 w formie. Piecz w nagrzanym do 190°C piekarniku przez 15 minut. Upieczone ciasto wyci膮gnij z piekarnika i pozostaw do przestudzenia. W tym czasie przygotuj truskawki i budy艅.

    Wega艅skie ciasto kruche roz艂o偶one na blasze.

Owoce:

  • Krok 5

    Truskawki umyj i pokrój na 膰wiartki. Piekarnik nagrzej do 170°C.

    Umyte truskawki w durszlaku i pokrojone na drewnianej desce.

Przygotowanie budyniu:

  • Krok 6

    Oko艂o 600 ml napoju sojowego przelej do garnka. Pozosta艂膮 cz臋艣膰 wymieszaj z budyniami i cukrem. Zagotuj napój w garnku, nast臋pnie dodaj rozmieszany budy艅 z cukrem i napojem sojowym i zagotuj do zgestnienia.

    Przygotowanie budyni waniliowych Dr. Oetkera.
  • Budy艅 smak waniliowy

    Budy艅 o smaku waniliowym Dr. Oetkera to doskona艂y deser dla Twojej rodziny. Pe艂ny smak i aksamitna konsystencja zadowol膮 ka偶dego smakosza.

    Budy艅 smak waniliowy
  • Krok 7

    Gor膮cy budy艅 wylej na podpieczony spód i wyrównaj.

    Truskawki w misce i wylany waniliowy budy艅 na cie艣cie.

Ciasto z budyniem i truskawkami:

  • Krok 8

    Na budyniu u艂ó偶 pokrojone truskawki, a na nich zetrzyj wcze艣niej sch艂odzone ciasto. Posyp p艂atkami migda艂ów. 

    Ciasto posypane start膮 kruszonk膮.
  • Krok 9

    Piecz przez 50 minut. Upieczone ciasto pozostaw do ca艂owitego wystudzenia, a nast臋pnie wstaw je do lodówki na minimum 3 godziny. 

    Upieczone ciasto kruche z budyniem, truskawkami i kruszonk膮.
Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/bez-jajek/kruche-ciasto-z-budyniem-i-truskawkami-bez-mleka-i-jajek

Oce艅 przepis!



Komentarze



Start
Przepisy i okazje
Przepisy
Okazje
Inspiracje
Wi臋cej