1. Strona g艂贸wna
  2. Przepisy
  3. Bez glutenu
  4. B艂yskawiczne ciasteczka orzechowe

B艂yskawiczne ciasteczka orzechowe

b艂yskawiczne ciasteczka orzechowe bez glutenu - wszystkiego s艂odkiego
b艂yskawiczne ciasteczka orzechowe bez glutenu - wszystkiego s艂odkiego
Dr. Oetker - zdj臋cie profilowe
Dr. Oetker Autor Zaktualizowano:
5/5 5 ocen

B艂yskawiczne ciasteczka orzechowe to prosty przepis dla wszystkich, którzy szukaj膮 bezglutenowej alternatywy dla tradycyjnych ciastek.

Mimo, 偶e s膮 bezglutenowe 艣mia艂o znajd膮 amatorów w艣ród wszystkich wielbicieli ciasteczek. 馃崻馃崻

Przygotujesz je szybko z u偶yciem prostych sk艂adników. Wymieniaj膮c orzechy mo偶esz za ka偶dym razem nieco odmieni膰 ich smak.

 


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudno艣ci
艁atwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Przygotowanie ciasteczek orzechowych bez glutenu:

  • Krok 1

    Piekarnik nagrzej do 180 stopni, blach臋 z piekarnika wy艂ó偶 papierem do pieczenia.

  • Wentylowana blacha do ciasteczek

    Idealnie upieczone ciasteczka? To mo偶liwe gdy masz wentylowan膮 blach臋, na kt贸rej ciep艂o r贸wnomiernie si臋 rozprowadza a ciasteczka r贸wno wypiekaj膮.

    Wentylowana blacha do ciasteczek
  • Krok 2

    Mielone orzechy, mas艂o orzechowe , cukier z wanili膮, cukier, jajko i sól zmiksuj na jednolite ciasto.

  • Krok 3

    Ma艂膮 艂y偶k膮 do lodów formuj kuleczki i uk艂adaj je na papierze do pieczenia, mo偶na ciasteczka rozp艂aszczy膰 widelcem by utworzy膰  kratk臋 i u艂ó偶 orzeszki. 

  • Krok 4

    Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz oko艂o 12-15 minut.

Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/bez-glutenu/blyskawiczne-ciasteczka-orzechowe

Oce艅 przepis!



Komentarze



Start
Przepisy i okazje
Przepisy
Okazje
Inspiracje
Wi臋cej