1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Bez glutenu
  4. Błyskawiczne ciasteczka orzechowe

Błyskawiczne ciasteczka orzechowe

błyskawiczne ciasteczka orzechowe bez glutenu - wszystkiego słodkiego
błyskawiczne ciasteczka orzechowe bez glutenu - wszystkiego słodkiego
Dr. Oetker - zdjęcie profilowe
Dr. Oetker Autor Zaktualizowano:
5/5 5 ocen

Błyskawiczne ciasteczka orzechowe to prosty przepis dla wszystkich, którzy szukają bezglutenowej alternatywy dla tradycyjnych ciastek.

Mimo, że są bezglutenowe śmiało znajdą amatorów wśród wszystkich wielbicieli ciasteczek. 🍪🍪

Przygotujesz je szybko z użyciem prostych składników. Wymieniając orzechy możesz za każdym razem nieco odmienić ich smak.

 


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Przygotowanie ciasteczek orzechowych bez glutenu:

  • Krok 1

    Piekarnik nagrzej do 180 stopni, blachę z piekarnika wyłóż papierem do pieczenia.

  • Wentylowana blacha do ciasteczek

    Idealnie upieczone ciasteczka? To możliwe gdy masz wentylowaną blachę, na której ciepło równomiernie się rozprowadza a ciasteczka równo wypiekają.

    Wentylowana blacha do ciasteczek
  • Krok 2

    Mielone orzechy, masło orzechowe , cukier z wanilią, cukier, jajko i sól zmiksuj na jednolite ciasto.

  • Krok 3

    Małą łyżką do lodów formuj kuleczki i układaj je na papierze do pieczenia, można ciasteczka rozpłaszczyć widelcem by utworzyć  kratkę i ułóż orzeszki. 

  • Krok 4

    Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 12-15 minut.

Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/bez-glutenu/blyskawiczne-ciasteczka-orzechowe

Oceń przepis!



Komentarze



Start
Przepisy i okazje
Przepisy
Okazje
Inspiracje
Więcej