Szybkie ciasteczka czekoladowe bez pieczenia
Słodka przekąska, którą przygotujesz w mgnieniu oka? Szybkie ciasteczka czekoladowe bez pieczenia 🍪 (wegańskie i bez glutenu) sprawdzą się świetnie zarówno jako deser na wieczór z przyjaciółką, jak i potreningowa przekąska. Jak je przygotować? Wystarczą płatki kukurydziane, gorzka czekolada, olej kokosowy, syrop z agawy oraz… godzina cierpliwości, gdy ciastka chłodzą się w lodówce. 😊 🍫
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Przygotowanie ciasteczek czekoladowych bez pieczenia:
-
Krok 1
Płatki kukurydziane pokrusz rękami na mniejsze kawałki.
-
Krok 2
Rozpuść gorzką czekoladę i olej kokosowy.
-
Cukier z wanilią Bourbon bez glutenu Dr. Oetker
Cukier z wanilią od Dr. Oetkera zawiera dodatek ziarenek z prawdziwej wanilii Bourbon z Madagaskaru. Dzięki temu nadaje Twoim deserom i wypiekom niepowtarzalnego aromatu! Produkt nie zawiera glutenu. ❤️
-
Krok 3
Do płatków kukurydzianych dodaj czekoladę, cukier z wanilią, olej kokosowy i syrop z agawy. Dokładnie wymieszaj.
-
Krok 4
Dodaj pokrojoną suszoną żurawinę i wymieszaj.
-
Krok 5
Za pomocą łyżeczki nakładaj masę ciasteczkową na papier do pieczenia. Następnie ciasteczka wstaw do lodówki na co najmniej godzinę, by dobrze stężały.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/weganskie/szybkie-weganskie-ciasteczka-czekoladowe-bez-pieczenia |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze