Bezowe serca
❤️ Ciasteczka bezowe w kształcie serca ❤️ – kruche z zewnątrz i delikatne w środku. Przepis od serca dla bliskiej Ci osoby! Polecam!
Chcesz zrobić idealną bezę? Sprawdź także naszą poradę: Jak dobrze ubić pianę z białek?
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Średni
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Masa na Bezowe serca:
-
Krok 1
Dwie blachy z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzej do 110°C z funkcją termooobiegu. Do białek dodaj szczyptę soli i ubijaj do uzyskania gęstej, ale jeszcze nie sztywnej piany. Od tego momentu dodawaj do niej po jednej łyżce cukru (mniej więcej w odstępach półminutowych), cały czas ubijając - przez około 7 minut - aż masa będzie jednolita i błyszcząca.
-
Krok 2
Następnie masę na bezowe serca przełóż do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką.
-
Może się przydać
Ozdobne tylki marki Wilton pomogą Ci w stworzeniu pięknych dekoracji z kremu, masy oraz bitej śmietany.
-
Krok 3
Wyciskaj na blaszkę ciastka w kształcie serc - tak, aby uzyskać płaską podstawę i wyższe brzegi.
-
Krok 4
Bezy wstaw do nagrzanego piekarnika i susz przez około 3 godziny. Gotowe bezy powinny być suche na całej powierzchni i bez problemu odchodzić od papieru.
Krem waniliowy:
-
Krok 5
Śmietankę przelej do wysokiego naczynia, dodaj ziarenka wanilii i cukier puder wymieszany ze śmietan-fixem. Zmiksuj wszystko na najwyższych obrotach miksera na puszysty krem.
-
Śmietan-fix Dr. Oetker
Śmietan-fix Dr. Oetkera pomaga naturalnej bitej śmietanie na dłużej zachować stabilność, nie zmieniając przy tym jej konsystencji. Dzięki temu Twoje dekoracje będą piękne na dłużej!
-
Krok 6
Gotowy krem wyłóż na wystudzone bezy i ozdób truskawkami. Możesz też dodać inne ulubione owoce.
Porada:
Bezę możesz przygotować kilka dni wcześniej i przechowywać ją w suchym miejscu, a udekorować dopiero w dniu podania.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/bezy/bezowe-serca |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze