1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Ciasta bez pieczenia
  4. Waniliowa mleczna kanapka bez pieczenia

Waniliowa mleczna kanapka bez pieczenia

waniliowa mleczna kanapka bez pieczenia na bazie kakaowych herbatników przekładanych budyniową masą mleczną i polanych polewą czekoladową - wszystkiego słodkiego
waniliowa mleczna kanapka bez pieczenia na bazie kakaowych herbatników przekładanych budyniową masą mleczną i polanych polewą czekoladową - wszystkiego słodkiego
Dr. Oetker - zdjęcie profilowe
Dr. Oetker Autor Zaktualizowano:
5/5 4 oceny

Waniliowa mleczna kanapka w wersji bez pieczenia. Mleczna masa pomiędzy herbatnikami z wyrazistą wanilią znalazła stałe miejsce w tym przepisie - po wypróbowaniu różnych wersji, myślę, że ta jest zdecydowanie najsmaczniejsza. Będzie hitem na każdym spotkaniu w większym gronie. Spróbuj i Ty! ❤️

Pssst! Czy wiesz, jak przygotować ganache? 


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Przygotowanie waniliowej mlecznej kanapki:

  • Krok 1

    Formę o wymiarach 24 cm x 28 cm wyłóż papierem do pieczenia.

    forma do pieczenia wyłożona papierem do pieczenia
  • Krok 2

    Mleko zagotuj z ekstraktem waniliowym i zostaw do przestudzenia.

    na blacie kuchenka turystyczna z garnkiem z mlekiem
  • Ekstrakt naturalny Wanilia Bourbon z Madagaskaru Dr. Oetker

    Wanilia nadaje się do wielu przepisów: ciast, deserów, kompotów. Dzięki płynnej konsystencji ekstrakt z wanilii z nasionkami dokładnie rozprowadza się w wypiekach, oddając im swój intensywny aromat.

    Ekstrakt naturalny Wanilia Bourbon z Madagaskaru Dr. Oetker
  • Krok 3

    Miękkie masło utrzyj z cukrem pudrem na puch. Następnie cały czas miksując, dodawaj partiami naprzemiennie mleko z ekstraktem waniliowym i mleko w proszku. Całość miksuj do uzyskania jednolitej konsystencji.

    Masło utarte z cukrem pudrem w misce, mleko z ekstraktem waniliowym w rondelku, mleko w proszku w misce
  • Krok 4

    Dno formy wyłóż herbatnikami i wylej na nie połowę masy mlecznej.

    Warstwa herbatników w formie do pieczenia pokryta waniliową masą mleczną
  • Krok 5

    Na masie ułóż kolejną warstwę herbatników. 

    Herbatniki położone na mleczną masę i polane resztą mlecznej masy
  • Krok 6

    Wylej pozostałą część masy mlecznej i przykryj ostatnią warstwą herbatników.

    Masa mleczna wyłożona na drugą warstwę herbatników

Czekoladowa polewa:

  • Krok 7

    Czekoladę przełóż do garnka razem ze śmietanką i podgrzewając, mieszaj do rozpuszczenia czekolady.

    Czekolada rozpuszczona ze śmietanką w garnku
  • Krok 8

    Polewę wylej na herbatniki, a następnie schłodź ciasto przez kilka godzin w lodówce.

    Polewa czekoladowa wylana na herbatniki
  • Wszystkiego Słodkiego poleca

    Mleczna czekolada 823 Callebaut oferuje intensywnie kakaowy smak ze słodkimi, karmelowymi i owocowymi nutami w doskonałej harmonii. Doskonała do robienia różnorodnych wyrobów cukierniczych.Ta czekolada zawiera 100% masła kakaowego (żadnych innych tłuszczów roślinnych) oraz niesamowicie aksamitnie gładką i kremową konsystencję.

    Wszystkiego Słodkiego poleca
Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/ciasta-bez-pieczenia/waniliowa-mleczna-kanapka-bez-pieczenia

Oceń przepis!



Komentarze



Start
Przepisy i okazje
Przepisy
Okazje
Inspiracje
Więcej