1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Wegańskie
  4. Wegański krem orzechowo-czekoladowy

Wegański krem orzechowo-czekoladowy

wegański krem orzechowo-czekoladowy z orzechów laskowych
Marta - zdjęcie profilowe
Marta Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Uwaga! Oto przepis, który UZALEŻNIA! 😊 Jeśli raz spróbujesz orzechowo-czekoladowego kremu, gwarantuję, że od razu trafi na Twoją TOP listę słodkości! Aksamitna konsystencja, obłędny zapach prażonych orzechów laskowych oraz smak, który działa jak prawdziwy poprawiacz humoru! 😊


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Krem:

  • Krok 1

    Orzechy laskowe podpraż do momentu, aż skórka zacznie pękać.

    orzechy laskowe na patelni
  • Krok 2

    Odstaw orzechy z palnika i pocieraj je delikatnie, aby usunąć z nich skórkę (możesz to zrobić przez ręcznik kuchenny).

    prażone orzechy laskowe
  • Krok 3

    Zmiel orzechy na piasek za pomocą malaksera.

    mielone prażone orzechy laskowe
  • Krok 4

    Rozpuść czekoladę. Do masy orzechowej dodaj rozpuszczoną czekoladę, olej kokosowy, syrop z agawy, kakao i sól. Całość zmiksuj za pomocą blendera lub malaksera.

    mielone orzechy, czekolada, syrop z agawy, olej kokosowy, kakao
  • Krok 5

    Dodaj mleko migdałowe i ponownie zblenduj.

    masa orzechowo-czekoladowa, mleko migdałowe
  • Krok 6

    Krem przełóż do słoiczków i odstaw do lodówki.

    krem orzechowo-czekoladowy

Oceń przepis!



Komentarze



Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Szczególny dzień
Party
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej