1. Strona g艂贸wna
  2. Przepisy
  3. Wega艅skie
  4. Wega艅ski krem orzechowo-czekoladowy

Wega艅ski krem orzechowo-czekoladowy

Marta Dmochowska - zdj臋cie profilowe
Marta Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Uwaga! Oto przepis, który UZALE呕NIA! 馃槉 Je艣li raz spróbujesz orzechowo-czekoladowego kremu, gwarantuj臋, 偶e od razu trafi na Twoj膮 TOP list臋 s艂odko艣ci! Aksamitna konsystencja, ob艂臋dny zapach pra偶onych orzechów laskowych oraz smak, który dzia艂a jak prawdziwy poprawiacz humoru! 馃槉


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudno艣ci
艁atwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Krem:

  • Krok 1

    Orzechy laskowe podpra偶 do momentu, a偶 skórka zacznie p臋ka膰.

    orzechy laskowe na patelni
  • Krok 2

    Odstaw orzechy z palnika i pocieraj je delikatnie, aby usun膮膰 z nich skórk臋 (mo偶esz to zrobi膰 przez r臋cznik kuchenny).

    pra偶one orzechy laskowe
  • Krok 3

    Zmiel orzechy na piasek za pomoc膮 malaksera.

    mielone pra偶one orzechy laskowe
  • Krok 4

    Rozpu艣膰 czekolad臋. Do masy orzechowej dodaj rozpuszczon膮 czekolad臋, olej kokosowy, syrop z agawy, kakao i sól. Ca艂o艣膰 zmiksuj za pomoc膮 blendera lub malaksera.

    mielone orzechy, czekolada, syrop z agawy, olej kokosowy, kakao
  • Krok 5

    Dodaj mleko migda艂owe i ponownie zblenduj.

    masa orzechowo-czekoladowa, mleko migda艂owe
  • Krok 6

    Krem prze艂ó偶 do s艂oiczków i odstaw do lodówki.

    krem orzechowo-czekoladowy

Oce艅 przepis!





Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Party
Szczeg贸lny dzie艅
Cztery pory roku
Owocowe szale艅stwo
Inspiracje
Wi臋cej