Babka z majonezem
Babka Wielkanocna 🐇 to klasyka polskiego, świątecznego stołu. Tym razem podaję przepis na bardzo popularną babkę z… majonezem. Wyszła puszysta, wilgotna i po prostu pyszna! Obsypana cukrem pudrem lub polukrowana nie będzie długo czekać na zainteresowanie gości. :)
Poznaj nasze przepisy na ciasta wielkanocne i ciesz się ich smakiem! 🐇 Koniecznie sprawdź nasza proadę - jak udekorować babkę wielkanocną.
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Przygotowanie babki z majonezem:
-
Krok 1
Formę do babki wysmaruj masłem. Piekarnik nastaw na 170˚C.
-
Może się przydać
Zapraszamy do naszego sklepu Wszystkiego Słodkiego po formy do pieczenia babek o różnej wielkości.
-
Krok 2
Żółtka oddziel od białek i utrzyj je z cukrem i cukrem wanilinowym.
-
Krok 3
Mąki wymieszaj z proszkiem do pieczenia i połącz je z masą.
-
Krok 4
Następnie stopniowo dodawaj majonez.
-
Krok 5
Na końcu białka ubij na sztywno i delikatnie wymieszaj z resztą ciasta.
-
Krok 6
Ciasto przelej do formy i wstaw do rozgrzanego piekarnika na około 45 minut. Piecz do suchego patyczka.
-
Krok 7
Po upieczeniu delikatnie wyjmij babkę z formy. Odstaw do wystudzenia.
-
Krok 8
Przed podaniem udekoruj cukrem pudrem (lub lukrem) i białymi różyczkami.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/babki-i-ciasta-ucierane/babka-z-majonezem |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze