1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Desery
  4. Trifle z sosem waniliowym i galaretką

Trifle z sosem waniliowym i galaretką

Trifle z waniliowym sosem i malinami i truskawkami, posypany płatkami migdałów i listkami mięty - Wszystkiego Słodkiego
Trifle z waniliowym sosem i malinami i truskawkami, posypany płatkami migdałów i listkami mięty - Wszystkiego Słodkiego
Dr. Oetker - zdjęcie profilowe
Dr. Oetker Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Największa zaleta deserów na zimno to krótki czas ich przygotowania i naprawdę podstawowe umiejętności w kuchni. Poznaj przepis na trifle z sosem waniliowym i galaretką - wygląda i smakuje obłędnie 😋

Trifle to tradycyjny angielski przekładaniec, którego sekretem jest aksamitny, gęsty sos waniliowy. Jeśli przygotowujesz deser na ostatnią chwilę, warto sięgnąć po sos o smaku waniliowym Dr. Oetkera - wystarczy dokładnie wymieszać go z zimnym mlekiem i pyszny dodatek do ciast i deserów gotowy!👌🏻

Do trifle z sosem waniliowym i galaretką dodaj biszkopty, bitą śmietanę i prażone migdały - połączenie smaków i tekstur zachwyci każdego wielbiciela słodkości🍨

 

Przepis powstał w ramach współpracy reklamowej z marką Dr. Oetker.


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Trifle z waniliowym sosem i owocami:

  • Krok 1

    Do naczynia przelej 400 ml wrzątku i wsyp zawartość opakowania. Następnie dodaj maliny. Wymieszaj dokładnie i odstaw do momentu, aż galaretka zacznie tężeć.

    Rozmieszanie galaretki z malinami.
  • Krok 2

    Galaretkę przełóż do 4 pucharków i wstaw je do lodówki do całkowitego stężenia galaretki.

    Galaretka z malinami rozłożona do pucharków.
  • Krok 3

    Schłodzoną śmietankę przełóż do misy miksera. Dodaj cukier puder i ubij do uzyskania puszystej konsystencji.

    W misie miksera śmietanka. Obok cukier puder w miseczce.
  • Krok 4

    Przełóż śmietankę na galaretkę i delikatnie wyrównaj (część śmietanki zostaw sobie do dekoracji deseru). Na śmietankę wyłóż biszkopty.

    Pucharki z nałożoną bitą śmietaną. Osobno w pojemniku podłużne biszkopty,
  • Krok 5

    Do wysokiego naczynia przelej schłodzone mleko i dodaj zawartość opakowania z sosem waniliowym. Energicznie mieszaj przez około minutę. Gotowy sos przełóż do rękawa cukierniczego.

    Worek cukierniczy Wilton,  a obok sos waniliowy.
  • Może się przydać

    Rękawy są podstawą i wielkim ułatwieniem do dekoracji wypieków za pomocą kremów, bitej śmietany, bezy oraz innych mas. Idealne do mas, kremów, bitej śmietany i bezy.

    Może się przydać
  • Krok 6

    Na wartwę biszkoptów nałóż sos waniliowy.

    Sos waniliowy w rękawie cukierniczym. Obok 4 pucharki  deserowe z biszkoptami.
  • Krok 7

    Na górze ułóż truskawki lub inne owoce, dodaj odrobinę bitej śmietany i posyp podprażonymi płatkami migdałów.

    Truskawki w miseczce. Obok podprażone płatki migdałów na patelni i pucharki z sosem waniliowym.
  • Krok 8

    Udekoruj listkami mięty. Deser najlepiej smakuje schłodzony 🥰

    Gotowy deser trifle z truskawkami, podany z płatkami migdałów i listkami mięty.
Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/desery/trifle-z-sosem-waniliowym-i-galaretka

Oceń przepis!



Komentarze



Start
Przepisy i okazje
Przepisy
Okazje
Inspiracje
Więcej