1. Strona główna
  2. Popularne przepisy
  3. Ciasta przekładane

Ciasta przekładane (z kremem)

Kremowe, aksamitne, po prostu pyszne. Ciasta przekładane (tzw. przekładańce)  które poniżej dla Ciebie przygotowaliśmy są właśnie takie! Daj się zainspirować!

Wśród naszych przepisów na przekładańce znajdziesz zarówno tradycyjne polskie ciasta jak i wymyślne, kilkuwarstwowe. Bazą do takich ciast jest najczęściej ciasto kruche, biszkopt jasny lub ciemny, herbatniki beza czy też ciasto ptysiowe.

Kremy do przekładańców

Krem do ciast można przygotować na wiele sposobów. Najpopularniejszym jest przygotowanie kremu budyniowego z mleka, żółtek, mąki i cukru. Dodanie masła do takiego kremu nadaje mu dodatkowej aksamitności. Popularne jest również przyrządzanie kremów z mascarpone, śmietanki, twarogu z dodatkiem żelatyny w listkach lub w proszku, która pozwala na zachowanie stabilności ciasta. Jeżeli uwielbiasz ciasta z kremem, a nie masz dużo czasu na ich przygotowanie możesz wykorzystać budyń w proszku. Wystarczy przygotować go przy użyciu mniejszej ilości mleka i dodać do gotującego się mleka kawałki masła. Przepis na taki krem znajdziesz przy przepisie na Miodownik z konfiturą z suszonych moreli. Bezy najczęściej przekładane są kremem na bazie śmietanki. Jeżeli chcesz żeby w Twoim jasnym kremie pojawiły się ziarenka wanilii wystarczy, że dodasz do niego pastę waniliową, ziarenka z laski wanilii lub odrobinę cukru z ziarenkami wanilii.

Inne dodatki do przekładańców

Przekładańce to nie tylko ciasto i krem. Dodatek owoców, orzechów, chałwy, czekolady, dżemu, alkoholu, kawy do nasączenia biszkoptu czy kremu czekoladowo-orzechowego nada Twojemu wypiekowi wyjątkowego smaku! Przygotowaliśmy dla Ciebie przepisy na proste i szybkie ciasta przekładane tj. Pani Walewska czy Ciasto Filadelfia czy też bardziej pracochłonne przekładańce tj. Ciasto Marysieńka, Ciasto Jamajka czy Kubanka.

  1. ciasto wiśniowa fantazja na makowym biszkopcie, z kremem budyniowym, wiśniową galaretką z wiśniami z kompotu i polewą z czekolady - wszystkiego słodkiego
    Wszystkiego słodkiego
    Czas przygotowywania:
    04:00
    Ilość porcji:
    24
    Poziom trudności:
    Średni
    Wiśniowa fantazja
  2. ciasto raffaello na biszkopcie wszystkiego słodkeigo
    Wszystkiego słodkiego
    Czas przygotowywania:
    01:30
    Ilość porcji:
    0
    Poziom trudności:
    Łatwy
    Ciasto Raffaello
  3. ciasto kukułka wszystkiego słodkiego
    Wszystkiego słodkiego
    Czas przygotowywania:
    06:00
    Ilość porcji:
    24
    Poziom trudności:
    Średni
    Ciasto kukułka
  4. ciasto 3 Bit - wszystkiego słodkiego
    Wszystkiego słodkiego
    Czas przygotowywania:
    03:00
    Ilość porcji:
    16
    Poziom trudności:
    Łatwy
    Ciasto 3 Bit
  5. Makowa panienka czyli ciasto przekładane na makowych blatach z kremem budyniowym i konfiturą z żurawiny, posypane wiórkami kokosowymi, pokrojone w kostkę i podane na białej desce - Wszystkiego Słodkiego
    Wszystkiego słodkiego
    Czas przygotowywania:
    01:35
    Ilość porcji:
    12
    Poziom trudności:
    Łatwy
    Makowa panienka
  6. metrowiec do kawy - wszystkiego słodkiego
    Wszystkiego słodkiego
    Czas przygotowywania:
    03:00
    Ilość porcji:
    25
    Poziom trudności:
    Średni
    Metrowiec
  7. ciasto orzech włoski z miodem, orzechami włoskimi, kremem budyniowym i czekoladą - wszystkiego słodkiego
    Wszystkiego słodkiego
    Czas przygotowywania:
    02:00
    Ilość porcji:
    16
    Poziom trudności:
    Średni
    Ciasto Orzech Włoski
  8. raffaello czarna porzeczka bez pieczenia, na herbatnikach przełożonych budyniowym kremem kokosowym i dżemem z czarnej porzeczki, posypane wiórkami kokosowymi uprażonymi z cukrem - Wszystkiego Słodkiego
    Wszystkiego słodkiego
    Czas przygotowywania:
    05:00
    Ilość porcji:
    20
    Poziom trudności:
    Łatwy
    Raffaello czarna porzeczka bez pieczenia
  9. ciasto łabędzi puch na biszkopcie przełożonym kremem kokosowym i dżemem z czarnej porzeczki, posypane prażonymi z masłem i cukrem wiórkami kokosowymi - wszystkiego słodkiego
    Wszystkiego słodkiego
    Czas przygotowywania:
    12:00
    Ilość porcji:
    16
    Poziom trudności:
    Łatwy
    Ciasto Łabędzi puch
  10. ciasto pani walewska na kruchym cieście przełożonym waniliowym kremem budyniowym, dżemem z czarnej porzeczki, bezą i płatkami migdałów - wszystkiego słodkiego
    Wszystkiego słodkiego
    Czas przygotowywania:
    06:00
    Ilość porcji:
    24
    Poziom trudności:
    Średni
    Pani Walewska
  11. ciasto pijana śliwka na biszkopcie czekoladowym nasączonym rumem, przełożonym kremem budyniowym wymieszanym z pokrojonymi suszonymi śliwkami gotowanymi w rumie oraz polanym polewą czekoladową - wszystkiego słodkiego
    Wszystkiego słodkiego
    Czas przygotowywania:
    06:00
    Ilość porcji:
    0
    Poziom trudności:
    Łatwy
    Pijana śliwka
  12. ciasto bajka na biszkopcie z konfiturą owoce leśne, kremem budyniowym, nasączonymi biszkoptami i posypane płatkami migdałowymi - wszystkiego słodkiego
    Wszystkiego słodkiego
    Czas przygotowywania:
    04:00
    Ilość porcji:
    24
    Poziom trudności:
    Średni
    Ciasto Bajka
  13. ciasto kilimandżaro wszystkiego słodkiego
    Wszystkiego słodkiego
    Czas przygotowywania:
    04:00
    Ilość porcji:
    12
    Poziom trudności:
    Łatwy
    Ciasto Kilimandżaro
  14. ciasto pijak z alkoholem i czekoladową polewą - Wszystkiego  Słodkiego
    Wszystkiego słodkiego
    Czas przygotowywania:
    04:00
    Ilość porcji:
    15
    Poziom trudności:
    Średni
    Ciasto Pijak
  15. ciasto kubanka na kawowym biszkopcie przełożonym kremem, herbatnikami i dżemem porzeczkowym - wszystkiego słodkiego
    Wszystkiego słodkiego
    Czas przygotowywania:
    01:00
    Ilość porcji:
    24
    Poziom trudności:
    Średni
    Ciasto Kubanka
  16. ciasto orzechowiec z orzechami włoskimi do kawy - Wszystkiego Słodkiego
    Wszystkiego słodkiego
    Czas przygotowywania:
    05:00
    Ilość porcji:
    16
    Poziom trudności:
    Łatwy
    Orzechowiec
  17. Ciasto marchewkowe z kremem z serka kanapkowego
    Wszystkiego słodkiego
    Czas przygotowywania:
    01:10
    Ilość porcji:
    16
    Poziom trudności:
    Łatwy
    Ciasto marchewkowe

Ciasta przekładane (z kremem)

Kremowe, aksamitne, po prostu pyszne. Ciasta przekładane (tzw. przekładańce)  które poniżej dla Ciebie przygotowaliśmy są właśnie takie! Daj się zainspirować!

Wśród naszych przepisów na przekładańce znajdziesz zarówno tradycyjne polskie ciasta jak i wymyślne, kilkuwarstwowe. Bazą do takich ciast jest najczęściej ciasto kruche, biszkopt jasny lub ciemny, herbatniki beza czy też ciasto ptysiowe.

Kremy do przekładańców

Krem do ciast można przygotować na wiele sposobów. Najpopularniejszym jest przygotowanie kremu budyniowego z mleka, żółtek, mąki i cukru. Dodanie masła do takiego kremu nadaje mu dodatkowej aksamitności. Popularne jest również przyrządzanie kremów z mascarpone, śmietanki, twarogu z dodatkiem żelatyny w listkach lub w proszku, która pozwala na zachowanie stabilności ciasta. Jeżeli uwielbiasz ciasta z kremem, a nie masz dużo czasu na ich przygotowanie możesz wykorzystać budyń w proszku. Wystarczy przygotować go przy użyciu mniejszej ilości mleka i dodać do gotującego się mleka kawałki masła. Przepis na taki krem znajdziesz przy przepisie na Miodownik z konfiturą z suszonych moreli. Bezy najczęściej przekładane są kremem na bazie śmietanki. Jeżeli chcesz żeby w Twoim jasnym kremie pojawiły się ziarenka wanilii wystarczy, że dodasz do niego pastę waniliową, ziarenka z laski wanilii lub odrobinę cukru z ziarenkami wanilii.

Inne dodatki do przekładańców

Przekładańce to nie tylko ciasto i krem. Dodatek owoców, orzechów, chałwy, czekolady, dżemu, alkoholu, kawy do nasączenia biszkoptu czy kremu czekoladowo-orzechowego nada Twojemu wypiekowi wyjątkowego smaku! Przygotowaliśmy dla Ciebie przepisy na proste i szybkie ciasta przekładane tj. Pani Walewska czy Ciasto Filadelfia czy też bardziej pracochłonne przekładańce tj. Ciasto Marysieńka, Ciasto Jamajka czy Kubanka.

  1. ciasto wiśniowa fantazja na makowym biszkopcie, z kremem budyniowym, wiśniową galaretką z wiśniami z kompotu i polewą z czekolady - wszystkiego słodkiego
    Wszystkiego słodkiego
    Czas przygotowywania:
    04:00
    Ilość porcji:
    24
    Poziom trudności:
    Średni
    Wiśniowa fantazja

    Jeżeli lubisz smak wiśni, to koniecznie wypróbuj przepis na ciasto wiśniowa...

  2. ciasto raffaello na biszkopcie wszystkiego słodkeigo
    Wszystkiego słodkiego
    Czas przygotowywania:
    01:30
    Ilość porcji:
    0
    Poziom trudności:
    Łatwy
    Ciasto Raffaello
  3. ciasto kukułka wszystkiego słodkiego
    Wszystkiego słodkiego
    Czas przygotowywania:
    06:00
    Ilość porcji:
    24
    Poziom trudności:
    Średni
    Ciasto kukułka
  4. ciasto 3 Bit - wszystkiego słodkiego
    Wszystkiego słodkiego
    Czas przygotowywania:
    03:00
    Ilość porcji:
    16
    Poziom trudności:
    Łatwy
    Ciasto 3 Bit
  5. Makowa panienka czyli ciasto przekładane na makowych blatach z kremem budyniowym i konfiturą z żurawiny, posypane wiórkami kokosowymi, pokrojone w kostkę i podane na białej desce - Wszystkiego Słodkiego
    Wszystkiego słodkiego
    Czas przygotowywania:
    01:35
    Ilość porcji:
    12
    Poziom trudności:
    Łatwy
    Makowa panienka
  6. metrowiec do kawy - wszystkiego słodkiego
    Wszystkiego słodkiego
    Czas przygotowywania:
    03:00
    Ilość porcji:
    25
    Poziom trudności:
    Średni
    Metrowiec
  7. ciasto orzech włoski z miodem, orzechami włoskimi, kremem budyniowym i czekoladą - wszystkiego słodkiego
    Wszystkiego słodkiego
    Czas przygotowywania:
    02:00
    Ilość porcji:
    16
    Poziom trudności:
    Średni
    Ciasto Orzech Włoski

    Ciasto Orzech Włoski to fantastyczne ciasto orzechowe, klasyk wśród...

  8. raffaello czarna porzeczka bez pieczenia, na herbatnikach przełożonych budyniowym kremem kokosowym i dżemem z czarnej porzeczki, posypane wiórkami kokosowymi uprażonymi z cukrem - Wszystkiego Słodkiego
    Wszystkiego słodkiego
    Czas przygotowywania:
    05:00
    Ilość porcji:
    20
    Poziom trudności:
    Łatwy
    Raffaello czarna porzeczka bez pieczenia
  9. ciasto łabędzi puch na biszkopcie przełożonym kremem kokosowym i dżemem z czarnej porzeczki, posypane prażonymi z masłem i cukrem wiórkami kokosowymi - wszystkiego słodkiego
    Wszystkiego słodkiego
    Czas przygotowywania:
    12:00
    Ilość porcji:
    16
    Poziom trudności:
    Łatwy
    Ciasto Łabędzi puch
  10. ciasto pani walewska na kruchym cieście przełożonym waniliowym kremem budyniowym, dżemem z czarnej porzeczki, bezą i płatkami migdałów - wszystkiego słodkiego
    Wszystkiego słodkiego
    Czas przygotowywania:
    06:00
    Ilość porcji:
    24
    Poziom trudności:
    Średni
    Pani Walewska
  11. ciasto pijana śliwka na biszkopcie czekoladowym nasączonym rumem, przełożonym kremem budyniowym wymieszanym z pokrojonymi suszonymi śliwkami gotowanymi w rumie oraz polanym polewą czekoladową - wszystkiego słodkiego
    Wszystkiego słodkiego
    Czas przygotowywania:
    06:00
    Ilość porcji:
    0
    Poziom trudności:
    Łatwy
    Pijana śliwka
  12. ciasto bajka na biszkopcie z konfiturą owoce leśne, kremem budyniowym, nasączonymi biszkoptami i posypane płatkami migdałowymi - wszystkiego słodkiego
    Wszystkiego słodkiego
    Czas przygotowywania:
    04:00
    Ilość porcji:
    24
    Poziom trudności:
    Średni
    Ciasto Bajka
  13. ciasto kilimandżaro wszystkiego słodkiego
    Wszystkiego słodkiego
    Czas przygotowywania:
    04:00
    Ilość porcji:
    12
    Poziom trudności:
    Łatwy
    Ciasto Kilimandżaro

    Zapraszam Was w kulinarną podróż w samo serce dzikiej Afryki 🐘🦁🐒 Ciasto...

  14. ciasto pijak z alkoholem i czekoladową polewą - Wszystkiego  Słodkiego
    Wszystkiego słodkiego
    Czas przygotowywania:
    04:00
    Ilość porcji:
    15
    Poziom trudności:
    Średni
    Ciasto Pijak
  15. ciasto kubanka na kawowym biszkopcie przełożonym kremem, herbatnikami i dżemem porzeczkowym - wszystkiego słodkiego
    Wszystkiego słodkiego
    Czas przygotowywania:
    01:00
    Ilość porcji:
    24
    Poziom trudności:
    Średni
    Ciasto Kubanka
  16. ciasto orzechowiec z orzechami włoskimi do kawy - Wszystkiego Słodkiego
    Wszystkiego słodkiego
    Czas przygotowywania:
    05:00
    Ilość porcji:
    16
    Poziom trudności:
    Łatwy
    Orzechowiec
  17. Ciasto marchewkowe z kremem z serka kanapkowego
    Wszystkiego słodkiego
    Czas przygotowywania:
    01:10
    Ilość porcji:
    16
    Poziom trudności:
    Łatwy
    Ciasto marchewkowe
Ciasta przekładane
Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Okazje
Inspiracje
Więcej