Ciasta przekładane

Kremowe, aksamitne, po prostu pyszne. Ciasta przekładane (tzw. przekładańce)  które poniżej dla Ciebie przygotowaliśmy są właśnie takie! Daj się zainspirować!

Dr. Oetker poleca
03:00
24
Średni

Ciasto w kropki

Dr. Oetker poleca
02:00
24
Średni

Malinowa Fantazja

Wszystkiego słodkiego
06:00
20
Średni

Kostka alpejska

Wszystkiego słodkiego
02:00
16
Średni

Kostka malinowa

Wszystkiego słodkiego
06:00
21
Średni

Kakaowe tiramisu

Wszystkiego słodkiego
04:00
24
Średni

Brzoskwiniowa chmurka

Wszystkiego słodkiego
06:00
24
Średni

Kawowe ciasto Mokka

Wszystkiego słodkiego
02:00
16
Średni

Ciasto Orzech Włoski

Wśród naszych przepisów na przekładańce znajdziesz zarówno tradycyjne polskie ciasta jak i wymyślne, kilkuwarstwowe. Bazą do takich ciast jest najczęściej ciasto kruche, biszkopt jasny lub ciemny, herbatniki beza czy też ciasto ptysiowe.

Kremy do przekładańców

Krem do ciast można przygotować na wiele sposobów. Najpopularniejszym jest przygotowanie kremu budyniowego z mleka, żółtek, mąki i cukru. Dodanie masła do takiego kremu nadaje mu dodatkowej aksamitności. Popularne jest również przyrządzanie kremów z mascarpone, śmietanki, twarogu z dodatkiem żelatyny w listkach lub w proszku, która pozwala na zachowanie stabilności ciasta. Jeżeli uwielbiasz ciasta z kremem, a nie masz dużo czasu na ich przygotowanie możesz wykorzystać budyń w proszku. Wystarczy przygotować go przy użyciu mniejszej ilości mleka i dodać do gotującego się mleka kawałki masła. Przepis na taki krem znajdziesz przy przepisie na Miodownik z konfiturą z suszonych moreli. Bezy najczęściej przekładane są kremem na bazie śmietanki. Jeżeli chcesz żeby w Twoim jasnym kremie pojawiły się ziarenka wanilii wystarczy, że dodasz do niego pastę waniliową, ziarenka z laski wanilii lub odrobinę cukru z ziarenkami wanilii.

Inne dodatki do przekładańców

Przekładańce to nie tylko ciasto i krem. Dodatek owoców, orzechów, chałwy, czekolady, dżemu, alkoholu, kawy do nasączenia biszkoptu czy kremu czekoladowo-orzechowego nada Twojemu wypiekowi wyjątkowego smaku! Przygotowaliśmy dla Ciebie przepisy na proste i szybkie ciasta przekładane tj. Pani Walewska czy Ciasto Filadelfia czy też bardziej pracochłonne przekładańce tj. Ciasto Marysieńka, Ciasto Jamajka czy Kubanka.