Desery

Frużelina z czarnych porzeczek

Frużelina z czarnych porzeczek

  • 00:30
  • 2
  • Łatwy
00:30
2
Łatwy

Porzeczki w żelu świetnie nadają się do przekładania ciast, jako dodatek do deserów, czy do zjedzenia z kremem lub bitą śmietaną. Możecie je przygotować w wersji z kawałkami owoców lub gładkiego puree. Którą opcje wybierzecie? 

Składniki

  • 300 g czarnych porzeczek
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 płaska łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • 1 płaska łyżeczka Żelatyny 20 g Dr. Oetkera
  • ½ szklanki cukru
Składniki
  • 300 g czarnych porzeczek
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 płaska łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • 1 płaska łyżeczka Żelatyny 20 g Dr. Oetkera
  • ½ szklanki cukru
Zobacz ten przepis na ws.pl
Desery ->

Przepisy z kategorii Desery

Wszystkiego słodkiego
00:30
4
Łatwy
Czekoladowe fondue