Masz ochotę na klasykę gatunku – sernik wiedeński? A może chcesz zaskoczyć swoich gości pieczonym na parze aksamitnym sernikiem z białą czekoladą? Przygotowaliśmy dla Ciebie sernik na każdą ewentualność i okazję. Koniecznie zobacz nasze przepisy na serniki i porady co zrobić, aby nie opadł!
Sernik królewski, wiedeński, nowojorski, krakowski, Izaura, a może w wersji na zimno z galaretką truskawkową? Na spodzie z herbatników, ciasta kruchego, biszkoptów lub bez spodu? Szacuje się, że odmian tego popularnego ciasta jest nawet tysiąc. W starożytnych czasach był przysmakiem olimpijczyków, dziś gości na stołach niemal we wszystkich krajach świata. Niezależnie od wersji smakowej, serniki łączy wspólny składnik, którym jest biały ser lub serek: mascarpone, homogenizowany, bądź kremowy typu Philadelphia.
Zastanawiasz się, jak krok po kroku zrobić sernik z rosą, makiem, soczystymi brzoskwiniami lub wiśniami oraz czekoladą? Na Wszystkiego Słodkiego znajdziesz najlepsze przepisy na serniki i ciasta z serem na wyjątkowe okazje. Jeżeli lubisz klasykę gatunku, sprawdź łatwy w przygotowaniu przepis na najlepszy tradycyjny sernik cechujący się delikatnym i kremowym ciastem oraz czekoladową polewą, który skradnie Twoje serce. Poszukujesz wyjątkowego ciasta na bożonarodzeniowy stół? Skorzystaj z naszej propozycji sernika w wersji z dodatkiem chałwy. Puszyste ciasto i niebanalny smak zaskoczy każdego.
Weganom oraz osobom z nietolerancją laktozy polecamy przepis na roślinny sernik, czyli popularny w kuchni wegańskiej - tofurnik z dodatkiem śliwek. Ten deser z pewnością będzie smacznym dodatkiem do popołudniowej latte z sojowym mlekiem.
Cenisz sobie połączenie smaku masy serowej i owoców? Zobacz nasze propozycje na słodkie wypieki z dodatkiem owoców. Zaskocz bliskich pysznym serowym ciastem z malinami. Kruchy spód i aromatyczny, delikatny smak wanilii przypadnie do gustu nawet najbardziej wymagającym smakoszom.
Twaróg to najważniejszy składnik lubianego przez wszystkich sernika. Do przygotowania tego ciasta wybierz twaróg tłusty lub półtłusty i zmiel go dwukrotnie (jeden raz nie wystarczy, ponieważ pozostaną grudki!). Przy wyborze twarogu w wiaderku, dokładnie sprawdź jego skład czy nie posiada żadnych niepotrzebnych dodatków. Jeżeli wybierzesz za rzadki twaróg we wiaderku to konsystencja sernika straci na jakości. A kto z nas nie marzy o tym, żeby był idealnie kremowy? Dlaczego sernik opada?
Często zdarza się, że po wyjęciu z piekarnika opada i wygląda mało apetycznie. Wierzch jest nierówny i popękany, a brzegi pozostają wysokie. Istnieje kilka sprawdzonych sposobów, aby nasz sernik nie opadł. Sprawdź naszą poradę, jak upiec idealny sernik i dowiedz się co zrobić, żeby tego uniknąć.
Masz ochotę na klasykę gatunku – sernik wiedeński? A może chcesz zaskoczyć swoich gości pieczonym na parze aksamitnym sernikiem z białą czekoladą? Przygotowaliśmy dla Ciebie sernik na każdą ewentualność i okazję. Koniecznie zobacz nasze przepisy na serniki i porady co zrobić, aby nie opadł!
Sernik królewski, wiedeński, nowojorski, krakowski, Izaura, a może w wersji na zimno z galaretką truskawkową? Na spodzie z herbatników, ciasta kruchego, biszkoptów lub bez spodu? Szacuje się, że odmian tego popularnego ciasta jest nawet tysiąc. W starożytnych czasach był przysmakiem olimpijczyków, dziś gości na stołach niemal we wszystkich krajach świata. Niezależnie od wersji smakowej, serniki łączy wspólny składnik, którym jest biały ser lub serek: mascarpone, homogenizowany, bądź kremowy typu Philadelphia.
Zastanawiasz się, jak krok po kroku zrobić sernik z rosą, makiem, soczystymi brzoskwiniami lub wiśniami oraz czekoladą? Na Wszystkiego Słodkiego znajdziesz najlepsze przepisy na serniki i ciasta z serem na wyjątkowe okazje. Jeżeli lubisz klasykę gatunku, sprawdź łatwy w przygotowaniu przepis na najlepszy tradycyjny sernik cechujący się delikatnym i kremowym ciastem oraz czekoladową polewą, który skradnie Twoje serce. Poszukujesz wyjątkowego ciasta na bożonarodzeniowy stół? Skorzystaj z naszej propozycji sernika w wersji z dodatkiem chałwy. Puszyste ciasto i niebanalny smak zaskoczy każdego.
Weganom oraz osobom z nietolerancją laktozy polecamy przepis na roślinny sernik, czyli popularny w kuchni wegańskiej - tofurnik z dodatkiem śliwek. Ten deser z pewnością będzie smacznym dodatkiem do popołudniowej latte z sojowym mlekiem.
Cenisz sobie połączenie smaku masy serowej i owoców? Zobacz nasze propozycje na słodkie wypieki z dodatkiem owoców. Zaskocz bliskich pysznym serowym ciastem z malinami. Kruchy spód i aromatyczny, delikatny smak wanilii przypadnie do gustu nawet najbardziej wymagającym smakoszom.
Twaróg to najważniejszy składnik lubianego przez wszystkich sernika. Do przygotowania tego ciasta wybierz twaróg tłusty lub półtłusty i zmiel go dwukrotnie (jeden raz nie wystarczy, ponieważ pozostaną grudki!). Przy wyborze twarogu w wiaderku, dokładnie sprawdź jego skład czy nie posiada żadnych niepotrzebnych dodatków. Jeżeli wybierzesz za rzadki twaróg we wiaderku to konsystencja sernika straci na jakości. A kto z nas nie marzy o tym, żeby był idealnie kremowy? Dlaczego sernik opada?
Często zdarza się, że po wyjęciu z piekarnika opada i wygląda mało apetycznie. Wierzch jest nierówny i popękany, a brzegi pozostają wysokie. Istnieje kilka sprawdzonych sposobów, aby nasz sernik nie opadł. Sprawdź naszą poradę, jak upiec idealny sernik i dowiedz się co zrobić, żeby tego uniknąć.
Uczta dla podniebienia dla wszystkich polujących na słodkie przepisy wysokobiałkowe,...
Jeśli kochacie serniki delikatne jak chmurka, ten przepis z pewnością Was w sobie...
Złote, bursztynowe kropelki na bezowej piance zwiastują przepis na... sernik rosa! Krople...