1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Czekoladowe

Desery czekoladowe

Aksamitny czekoladowy mus, pieczony pudding, a może trufle? Poniżej znajdziesz przepisy na desery czekoladowe, które skradną Twoje serce ❤️ Nie sposób im się oprzeć!

  1. Wegański deser czekoladowy lava cake z sosem owocowym - Wszystkiego Słodkiego
    Wszystkiego słodkiego
    Czas przygotowywania:
    00:10
    Ilość porcji:
    5
    Poziom trudności:
    Łatwy

    Deser czekoladowy (lava cake) bez jajek i mleka

    Popularne programy kulinarne sprawiły, że na czekoladowy deser lava cake patrzymy niczym...

  2. gorąca czekolada z piankami i cynamonem - Wszystkiego Słodkiego
    Wszystkiego słodkiego
    Czas przygotowywania:
    00:10
    Ilość porcji:
    1
    Poziom trudności:
    Łatwy

    Gorąca czekolada z piankami

  3. fudge czyli kostka z białej czekolady z żurawiną i pistacjami - Wszystkiego Słodkiego
    Wszystkiego słodkiego
    Czas przygotowywania:
    02:20
    Ilość porcji:
    40
    Poziom trudności:
    Łatwy

    Fudge - kostka z białej czekolady z żurawiną i pistacjami

  4. Gorąca czekolada na patyku z cynamonem, chili i piankami. Czekoladki ułożone na tacy, obok czekolada na gorąco z piankami.
    Wszystkiego słodkiego
    Czas przygotowywania:
    02:00
    Ilość porcji:
    18
    Poziom trudności:
    Łatwy

    Chocostick- gorąca czekolada na patyku z dodatkami

  5. Czekoladowy krem bawarski z wiśniami
    Wszystkiego słodkiego
    Czas przygotowywania:
    01:40
    Ilość porcji:
    12
    Poziom trudności:
    Średni

    Czekoladowy krem bawarski z wiśniami

  6. wegański czekoladowy mus z tofu podany z ubitą śmietanką kokosową
    Wszystkiego słodkiego
    Czas przygotowywania:
    01:00
    Ilość porcji:
    2
    Poziom trudności:
    Łatwy

    Wegański mus czekoladowy z tofu

  7. trufle wegańskie z likierem cointreau obtoczone w proszku z liofilizowanych owoców w złotych papilotkach - Wszystkiego Słodkiego
    Wszystkiego słodkiego
    Czas przygotowywania:
    01:00
    Ilość porcji:
    15
    Poziom trudności:
    Łatwy

    Trufle wegańskie z likierem cointreau

    Poznaj przepis na bardzo łatwe i zarazem efektowne wegańskie trufle daktylowe, gdzie smak...

  8. cieciorella czekoladowo-orzechowa z wiśniami i porzeczkami
    Wszystkiego słodkiego
    Czas przygotowywania:
    00:20
    Ilość porcji:
    8
    Poziom trudności:
    Łatwy

    Cieciorella czekoladowo-orzechowa

  9. gorąca wegańska czekolada ze śmietanką kokosową i kawałami czekolady
    Wszystkiego słodkiego
    Czas przygotowywania:
    00:15
    Ilość porcji:
    2
    Poziom trudności:
    Łatwy

    Wegańska gorąca czekolada

  10. Czekoladowe trufle z miodem w słoiczkach w świątecznej aranżacji
    Czas przygotowywania:
    01:15
    Ilość porcji:
    20
    Poziom trudności:
    Łatwy

    Czekoladowe trufle z miodem

  11. Biała czekolada na łyżeczce z różowym pieprzem i pokruszonymi pistacjami.
    Czas przygotowywania:
    00:35
    Ilość porcji:
    6
    Poziom trudności:
    Łatwy

    Gorąca czekolada na patyku z różowym pieprzem i pistacjami

  12. Domowy krem orzechowy z czekoladą i cukrem wanilinowym pokazany w szklanych słoiczkach
    Dr. Oetker poleca
    Czas przygotowywania:
    00:20
    Ilość porcji:
    4
    Poziom trudności:
    Średni

    Domowy krem orzechowy

  13. Pieczone puddingi czekoladowe w osobnych ramekinach podane z lodami i sosem toffi
    Dr. Oetker poleca
    Czas przygotowywania:
    00:45
    Ilość porcji:
    4
    Poziom trudności:
    Łatwy

    Pieczony pudding czekoladowy z ciemnym piwem

    Jesienny klimat sprzyja budyniom i czekoladzie. Przygotowaliśmy dla Ciebie wyjątkowy...

  14. trufle czekoladowe z awokado obtoczone pokruszonymi pistacjami na ciemnym talerzyku.
    Wszystkiego słodkiego
    Czas przygotowywania:
    04:30
    Ilość porcji:
    20
    Poziom trudności:
    Łatwy

    Czekoladowe trufle z awokado i pistacjami

  15. Fondant czekoladowy z wypływającą czekoladą i malinami.
    Wszystkiego słodkiego
    Czas przygotowywania:
    00:25
    Ilość porcji:
    6
    Poziom trudności:
    Średni

    Fondant czekoladowy

  16. Czekoladowe trufle z chili obtoczone wiórkami kokosowymi, pistacjami i liofilizowanymi owocami - Wszystkiego Słodkiego.
    Dr. Oetker poleca
    Czas przygotowywania:
    03:25
    Ilość porcji:
    20
    Poziom trudności:
    Łatwy

    Czekoladowe trufle z chili

  17. Czekoladowy mus z awokado
    Wszystkiego słodkiego
    Czas przygotowywania:
    00:30
    Ilość porcji:
    2
    Poziom trudności:
    Łatwy

    Czekoladowy mus z awokado

  18. Gruszki Belle Helene
    Wszystkiego słodkiego
    Czas przygotowywania:
    02:00
    Ilość porcji:
    4
    Poziom trudności:
    Średni

    Gruszki Belle Helene

Przepisy na desery czekoladowe

Pomysłów i przepisów na słodkości z czekoladą jest całe mnóstwo. Musy, kremy, gorące napoje, trufle, gofry z dodatkiem czekolady czy tradycyjny deser w pucharku. Na Wszystkiego Slodkiego znajdziesz propozycje zarówno na zimę - rozgrzewająca, gorąca czekolada czy fondant z wypływającą czekoladą. Na lato warto wypróbować przepisy na czekoladowy krem bawarski z wiśniami w którym smak czekolady został przełamany smakiem kwaskowatych wiśni. Nie zapomnij również o lodach, które możesz przygotować z polewą czekoladową. One polecają się niezależnie od sezonu. W 15 minut przygotujesz ten oto mus – wystarczy, że śmietankę 30%, ciemne kakao i cukier puder zmiksujesz razem do uzyskania kremowej konsystencji. Zatem do dzieła!

Czekolada w kuchni

Czekolada ma szerokie zastosowanie zarówno w daniach na słodko jak i na słono. W słodkich wypiekach i deserach gorzka czekolada współgra z wiśniami, malinami, bananami, granatem, truskawkami, czarną porzeczką, a także z orzechami, chili, kawą czy awokado, biała stanowi dobrą parę z malinami! Oryginalne i niecodzienne połączenie to czekolada z solą morską, różowym pieprzem czy alkoholem.

Popularny deser z czekoladą

Fondant czekoladowy zwany również lawą lub płynnym ciastkiem. Pyszny, bardzo mocno czekoladowy, z lejącym się wnętrzem. Do jego przygotowania będziesz potrzebować 25 minut. Bardzo ważny jest czas pieczenia – to właśnie od niego zależy czy uzyskasz efekt wypływającej czekolady ze środka. Do jego udekorowania możesz wykorzystać maliny. Fondue to kolejny popularny i ekspresowy deser przygotowany na bazie czekolady gorzkiej i mlecznej, a także śmietanki 30%. W tak przygotowanej płynnej czekoladzie możesz zanurzyć swoje ulubione owoce. Świetnie sprawdzi się zarówno na urodzinowym przyjęciu dla dzieci czy dorosłych.

Czekoladowe
Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Szczególny dzień
Party
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej