Ciasteczka z airfryer


Jeśli myślisz, że wszystkie ciasteczka są takie same, to czas zmienić zdanie! 🍪🍪🍪Moje ciasteczka z airfryer z czekoladowymi dropsami, to prawdziwa rewolucja dla podniebienia. Chrupiące na wierzchu i tak wciągające, że jedno nigdy nie wystarczy – idealne dla prawdziwych ciastkożerców! Zapomnij o klasycznym piekarniku i odkryj, jak szybko i bez zbędnego bałaganu przygotować małe, czekoladowe pyszności, które znikają szybciej niż możesz powiedzieć „jeszcze jedno”!
Przepis powstał w ramach współpracy reklamowej z markami: Dr. Oetker, Bosch, Mąka Polka oraz Kerrygold.
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Ciasteczka z airfryer:
-
Krok 1
Masło utrzyj z cukrem do uzyskania puszystej masy, za pomocą robota kuchennego z końcówką do ucierania.
-
Krok 2
Następnie dodaj jajko oraz ekstrakt waniliowy i ucieraj jeszcze przez kilka minut.
-
Krok 3
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i solą. Następnie dodaj suche składniki wraz z czekoladkami (kilka łyżek odłóż do dekoracji) do utartego masła z cukrem i ekstraktem z wanilii.
-
Krok 4
Masę z czekoladkami odstaw do lodówki na około 1 godzinę.
Ze schłodzonego ciasta utwórz kulki i lekko je spłaszcz. Ciastka umieść na perforowanym, wyjmowanym spodzie air fryera.
Na wierzchu powtykaj pozostawione wcześniej czekoladki.
-
Krok 5
Piecz przez 15 minut w temperaturze 160°C.
-
Krok 6
Upieczone ciastecza pozostaw do wystudzenia.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/ciasteczka/ciasteczka-z-airfryer |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze