Ciasto bananowe z karmelem kokosowym - Przepis
Lżejsze/zdrowsze

Ciasto bananowe z karmelem kokosowym

Ciasto bananowe z karmelem kokosowym

  • 02:20
  • 16
  • Łatwy
02:20
16
Łatwy

Ciasto bananowe z karmelem kokosowym to moja kolejna propozycja pysznego smakołyku. Ciasto efektywnie się prezentuje i jest przepyszne. Uwielbiam ten słodki smak banana połączony z karmelem kokosowym – palce lizać! Na górę dodałam przekrojone wzdłuż banany do dekoracji. Do tego aromatyczna kawa i gotowe. Myślę, że pokochacie to ciasto tak samo jak ja. ❤️  Zapraszam do wypróbowania przepisu na deser, który doda energii i wprawi w doskonały nastrój. 😊

Składniki

Ciasto bananowe:
  • 800 g bananów
  • 300 g miękkiego masła
  • 300 g cukru trzcinowego
  • 6 jaj
  • 200 g nerkowców
  • 150 ml wody kokosowej ( z 1 puszki mleka kokosowego)
  • 500 g mąki pszennej
  • 2 łyżeczki Proszku do pieczenia Dr. Oetkera
  • szczypta soli
Karmel kokosowy:
  • 150 g cukru trzcinowego
  • 160 ml wody
  • 1 szklanka śmietanki kokosowej (z 1 puszki mleka kokosowego)
  • 1/4 łyżeczki soli
Składniki
Ciasto bananowe:
  • 800 g bananów
  • 300 g miękkiego masła
  • 300 g cukru trzcinowego
  • 6 jaj
  • 200 g nerkowców
  • 150 ml wody kokosowej ( z 1 puszki mleka kokosowego)
  • 500 g mąki pszennej
  • 2 łyżeczki Proszku do pieczenia Dr. Oetkera
  • szczypta soli
Karmel kokosowy:
  • 150 g cukru trzcinowego
  • 160 ml wody
  • 1 szklanka śmietanki kokosowej (z 1 puszki mleka kokosowego)
  • 1/4 łyżeczki soli
Lżejsze/zdrowsze ->

Przepisy z kategorii Lżejsze/zdrowsze

Wszystkiego słodkiego
02:00
12
Łatwy
Brownie z fasoli
Wszystkiego słodkiego
00:50
16
Łatwy
Brownie z awokado