Ciasta kruche i tarty

Tarta dyniowa z bezą

Tarta dyniowa z bezą

  • 02:00
  • 12
  • Średni
02:00
12
Średni

Delikatna masa dyniowa z korzenną nutą na ciemnym spodzie z orzechami, przykryta lekko podpalaną bezą. Deser prezentuje się niezwykle efektownie.

Składniki

Spód:
  • 150 g herbatników
  • 50 g orzechów włoskich
  • 1 płaska łyżka kakao
  • 100 g roztopionego masła
Masa dyniowa:
  • 200 g serka Philadelphia
  • 110 g drobnego cukru
  • 1 jajko
  • 150 g purée z dyni*
  • 1/2 lub 1 łyżeczka Przyprawy korzennej Dr. Oetkera
Beza:
  • 2 białka
  • 100 g cukru
Składniki
Spód:
  • 150 g herbatników
  • 50 g orzechów włoskich
  • 1 płaska łyżka kakao
  • 100 g roztopionego masła
Masa dyniowa:
  • 200 g serka Philadelphia
  • 110 g drobnego cukru
  • 1 jajko
  • 150 g purée z dyni*
  • 1/2 lub 1 łyżeczka Przyprawy korzennej Dr. Oetkera
Beza:
  • 2 białka
  • 100 g cukru
Zobacz ten przepis na ws.pl
Ciasta kruche i tarty ->

Przepisy z kategorii Ciasta kruche i tarty