Prosta dekoracja z czekolady

Prosta dekoracja z czekolady

Opublikowano:

Własnoręcznie wykonana, słodka dekoracja to już nie problem! Nasza największa miłośniczka czekolady – Marta, przygotowała dla Was poradę, jak w prosty sposób wykonać piękną, czekoladową dekorację. Zatem… do dzieła! :)

Składniki:
Polewa:
  • 100 g czekolady
Dekoracja:
  • 1 Blask Pereł Dr. Oetker

Sposób przygotowania:

Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce. Na deskę wyłóż papier do pieczenia, a następnie rozprowadź równomiernie rozpuszczoną czekoladę i posyp ją złotymi dekoracjami z mixu Blask pereł. Wstaw czekoladę do lodówki na kilka godzin.

Zagotuj wodę i zanurz w niej nóż, a następnie oszusz go ręcznikiem papierowym. Gorącym nożem pokrój schłodzoną czekoladę.

 

Taką dekorację możesz wykorzystać do ozdabiania tortów lub deserów.

Składniki:
Polewa:
  • 100 g czekolady
Dekoracja:
  • 1 Blask Pereł Dr. Oetker
Zobacz tę inspirację na ws.pl
Zobacz nasze przepisy