1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Ciasta czekoladowe z airfryera
  4. Ciasto czekoladowe z airfryer

Ciasto czekoladowe z airfryer

Kawałek ciasta czekoladowego z airfryer na talerzyku - Wszystkiego Słodkiego
Kawałek ciasta czekoladowego z airfryer na talerzyku - Wszystkiego Słodkiego
Marta - zdjęcie profilowe
Marta Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Ciasto czekoladowe z airfryera – szybki deser, zero stresu! 🍫✨
Marzy Ci się pachnące, wilgotne ciasto czekoladowe, ale bez wielu godzin spędzonych w kuchni? Spokojnie – z pomocą przychodzi airfryer! 🎉 Ten przepis to prawdziwy hit dla wszystkich łasuchów, którzy chcą mieć domowe ciasto czekoladowe bez zbędnego. Airfryer robi robotę szybciej niż zdążysz posprzątać miskę po cieście (albo... wylizać ją do czysta 😏).

Ciasto czekoladowe z airfryera jest tak pyszne, że jeden kawałek na pewno nie wystarczy. Idealne na szybki deser do kawy, niespodziewanych gości albo chwilę kryzysu, kiedy tylko czekolada może uratować dzień.

Spróbuj tego przepisu na ciasto czekoladowe z airfryera i przekonaj się, że małe urządzenie może kryć w sobie wielką moc słodkich przyjemności!

Przepis powstał w ramach współpracy reklamowej z markami: Dr. Oetker, Bosch, Mąka Polka oraz Barry Callebaut.

 
 

Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Sposób przygotowania:

  • Krok 1

    Wymieszaj wszystkie suche składniki: mąkę, kakao, proszek, cukier oraz sól.

    Na blacie kuchennym opakowanie mąki pszennej, proszek do pieczenia, łyżeczka soli. Obok w misce mąka z kakao oraz miseczka z cukrem.
  • Krok 2

    Do suchych składników dodaj espresso, mleko, jajko, mleko oraz olej.

    Uwaga: dodane składniki powinny być w temperaturze pokojowej.

    Robot kuchenny na blacie, a obok mokre składniki w miseczkach: espresso, jajko, olej oraz mleko.
  • Krok 3

    Całość krótko zmiksuj tylko do połączenia składników.

    Przygotowane ciasto przelej do formy o średnicy 15 cm wyłożonej papierem do pieczenia (wyłożyłam tylko spód, a boki wysmarowałam masłem).

    W foremce przygotowane ciasto do pieczenia. Obok opakowanie czekolady.
  • Idealna forma do airfryer

    Niewielka, okrągła forma do pieczenia ciast w airfryerze pozwoli przygotować Ci mniejsze ciasta w Twoim urządzeniu!

  • Krok 4

    Piecz ciasto w airfryerze nagrzanym do 160°C, przez około 20 minut.

    Upieczone ciasto pozostaw do wystudzenia na kratce.

    Upieczone ciasto czekoladowe z airfryera.
Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/ciasta-czekoladowe-1/ciasto-czekoladowe-z-airfryer

Oceń przepis!



Komentarze



Start
Przepisy i okazje
Przepisy
Okazje
Inspiracje
Więcej