Ciasto czekoladowe z airfryer



- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Sposób przygotowania:
-
Krok 1
Wymieszaj wszystkie suche składniki: mąkę, kakao, proszek, cukier oraz sól.
-
Krok 2
Do suchych składników dodaj espresso, mleko, jajko, mleko oraz olej.
Uwaga: dodane składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
-
Krok 3
Całość krótko zmiksuj tylko do połączenia składników.
Przygotowane ciasto przelej do formy o średnicy 15 cm wyłożonej papierem do pieczenia (wyłożyłam tylko spód, a boki wysmarowałam masłem).
-
Idealna forma do airfryer
Niewielka, okrągła forma do pieczenia ciast w airfryerze pozwoli przygotować Ci mniejsze ciasta w Twoim urządzeniu!
-
Krok 4
Piecz ciasto w airfryerze nagrzanym do 160°C, przez około 20 minut.
Upieczone ciasto pozostaw do wystudzenia na kratce.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/ciasta-czekoladowe-1/ciasto-czekoladowe-z-airfryer |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze