Szarlotka z brzoskwiniami i bezą - Przepis
Szarlotki i ciasta z jabłkami

Szarlotka z brzoskwiniami i bezą

Szarlotka z brzoskwiniami i bezą

  • 02:00
  • 12
  • Średni
02:00
12
Średni

Szarlotka z brzoskwiniami i bezą to smakowe spotkanie lata z jesienią. Kruche ciasto , delikatna beza a pomiędzy pyszne nadzienie. Słodkie, soczyste brzoskwinie cudownie współgrają z lekko kwaśnymi papierówkami. A kiedy do podprażonych owoców dodasz aromatyczny cukier trzcinowy z cynamonem, zapewniam Was, że też poczujecie wczesną jesień :) 

Składniki

Ciasto:
  • 250 g mąki pszennej
  • 250 g mąki krupczatki
  • 80 g cukru pudru
  • Szczypta soli
  • 2 łyżeczki Proszku do pieczenia Dr.Oetkera
  • 1 Cukier wanilinowy Dr.Oetkera
  • 3 żółtka
  • 200 g zimnego masła
Warstwa owocowa:
  • 700 g kwaśnych jabłek, użyłam papierówek
  • 4 dojrzałe brzoskwinie
  • 1 łyżka Cukru trzcinowego z cynamonem Dr.Oetekra
Beza:
  • 3 białka
  • 100 g drobnego cukru
Składniki
Ciasto:
  • 250 g mąki pszennej
  • 250 g mąki krupczatki
  • 80 g cukru pudru
  • Szczypta soli
  • 2 łyżeczki Proszku do pieczenia Dr.Oetkera
  • 1 Cukier wanilinowy Dr.Oetkera
  • 3 żółtka
  • 200 g zimnego masła
Warstwa owocowa:
  • 700 g kwaśnych jabłek, użyłam papierówek
  • 4 dojrzałe brzoskwinie
  • 1 łyżka Cukru trzcinowego z cynamonem Dr.Oetekra
Beza:
  • 3 białka
  • 100 g drobnego cukru
Szarlotki i ciasta z jabłkami ->

Przepisy z kategorii Szarlotki i ciasta z jabłkami

Wszystkiego słodkiego
02:00
16
Średni
Tarta jabłkowa