1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Desery
  4. Batoniki czekoladowe z cynamonem

Batoniki czekoladowe z cynamonem

Pokrojone, batoniki czekoladowe z ciasteczkami i masłem orzechowym - Wszystkiego Słodkieho
Pokrojone, batoniki czekoladowe z ciasteczkami i masłem orzechowym - Wszystkiego Słodkieho
Dr. Oetker - zdjęcie profilowe
Dr. Oetker Autor Zaktualizowano:
5/5 2 oceny

Fantastyczne batony na Święta i nie tylko. Chrupiące, mocno czekoladowe, z dodatkiem cynamonu i orzechów. Uczta dla podniebienia! Na ich przygotowanie będziesz potrzebowac tylko 20 minut. Nie będą długo czekać na zainteresowanie domowników i gości 😊 Zatem do dzieła! 


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Batoniki czekoladowe - Przepis:

  • Krok 1

    Drobno posiekaj czekoladę i rozpuść ją z masłem i masłem orzechowym w rondelku. Pokrusz maślane ciasteczka na większe kawałki i dodaj je wraz z cynamonem do masy czekoladowej.

  • Krok 2

    Wyłóż formę (16x16 cm) papierem do pieczenia. Rozłóż masę czekoladową wyrównując powierzchnię ciasta. Przykryj i wstaw na noc do lodówki. 

  • Krok 3

    Wyjmij masę czekoladową z lodówki i pokrój w paski.

Jeśli lubisz chrupiące batoniki, do ich przygotowanie możesz użyć masła z kawałkami orzechów.

Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/desery/batoniki-czekoladowe-z-cynamonem-bez-pieczenia

Oceń przepis!



Komentarze



Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Szczególny dzień
Party
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej