Ciasteczka korzenne z orzechami pinii

Ciasteczka korzenne z orzechami pinii, to idealny przepis dla wszystkich łasuchów! Dzięki użytej przeze mnie przyprawie korzennej, pachną zbliżającymi się świętami. Są chrupiące, ale jednocześnie rozpływają się w ustach.
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Ciasteczka:
-
Krok 1
Blachę z wyposażenie piekarnika wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzej do 180°C.
-
Krok 2
Mąkę pszenną, proszek do pieczenia i cukier puder przesiej. Dodaj przyprawę korzenną, pokrojone w kostkę zimne masło, żółtka i miód.
-
Krok 3
Całość szybko zagnieć, zawiń ciasto w folię spożywczą, a następnie włóż do lodówki na minimum 30 minut.
-
Krok 4
Schłodzone ciasto rozwałkuj na grubość około 2 mm i wycinaj ciastka za pomocą foremki. Układaj je na przygotowanym wcześniej papierze do pieczenia.
-
Krok 5
Każde ciastko posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp posiekanymi orzechami pinii. Piecz przez około 8-10 minut.
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze