Zapraszamy serdecznie na warsztat online, podczas którego Krzysztof Ilnicki- Mistrz cukiernictwa – wraz z Tobą stworzy Świąteczny Tort Whisky.
Ten niebanalny deser zachwyci Twoich bliskich, urzeknie niepowtarzalnością smaku oraz finezją wykonania. Dzięki wspólnym warsztatom krok po kroku, pod czujnym okiem szkolącego, wykonasz przepis, by osiągnąć deser idealny.
Co ciekawe – prowadzący podpowie różne formy jego wykonania i podania, tak by jeden przepis mógł mieć klika wariacji na swój temat.
Warsztat ten to nie tylko kurs stworzenia jednego, nieprawdopodobnie pysznego przepisu. To cały wachlarz nowych umiejętności.
Po tym kursie – biszkopt nie będzie miał dla Ciebie tajemnic. Biszkopt Jaconde? Błachostka! Biszkopt o kształcie idealnym? Zawsze!
Nauczysz się również pracy z musem czekoladowym, opartym na zabaglione oraz poznasz tajniki doskonałego czekoladowego musu z whisky.
Dekorowanie, czyli idealne zwieńczenie dzieła również nie stanowić będzie dla Ciebie trudności.
Ten kurs to inwestycja w najlepszy deser tych świąt, godny stołów najlepszych cukierników świata.
Czego możesz się nauczyć?
Warsztat poprowadzi

Krzysztof Ilnicki - absolwent wydziału gastronomicznego Thames Valley University w Londynie, współwłaściciel gdańskiej cukierni Umam, juror Bake Off - Ale Ciacho oraz prowadzący programu Słodka Afera. Niekwestionowany Mistrz Cukiernictwa.
Na warsztaty potrzebujesz
Składniki
Dacquoise
Ganache
Mus whisky
Harmonogram zajęć
-
Przygotowanie i odpiek biszkoptu Joconde
-
Przygotowania porzeczkowej konfitury
-
Przygotowania czekoladowego musu z whisky
-
Dekorowanie
Najczęściej zadawane pytania
-
Jeżeli chcesz wziąć udział w warsztatach wystarczy, że znajdziesz to wydarzenie na naszym profilu facebookowym lub klikniesz w przycisk „Biorę udział” w prawej części strony. Dodatkowa relacja z tego wydarzenia będzie dostępna na naszym kanale YouTube.
-
W warsztatach może wziąć udział każdy miłośnik słodkości. Informacje o poziomie trudności znajdziesz w opisie warsztatu.
-
Nie martw się. Relację ze szkolenia znajdziesz na naszym kanale YouTube.