1. Strona główna
  2. Warsztaty
  3. Świąteczny Tort Whisky

Świąteczny Tort Whisky

Warsztaty online - Świąteczny Tort Whisky. Poniedziałek 21.12.2020, godzina 19:00. Prowadzenie: Wszystkiego Słodkiego i Krzysztof Ilnicki.
Krzysztof Ilnicki - zdjęcie profilowe
Prowadzący Krzysztof Ilnicki Zobacz bio

Zapraszamy serdecznie na warsztat online, podczas którego Krzysztof Ilnicki- Mistrz cukiernictwa – wraz z Tobą stworzy Świąteczny Tort Whisky.

Ten niebanalny deser zachwyci Twoich bliskich, urzeknie niepowtarzalnością smaku oraz finezją wykonania. 
Dzięki wspólnym warsztatom krok po kroku, pod czujnym okiem szkolącego, wykonasz przepis, by osiągnąć deser idealny.

Co ciekawe – prowadzący podpowie różne formy jego wykonania i podania, tak by jeden przepis mógł mieć klika wariacji na swój temat.

Warsztat ten to nie tylko kurs stworzenia jednego, nieprawdopodobnie pysznego przepisu. To cały wachlarz nowych umiejętności.

Po tym kursie – biszkopt nie będzie miał dla Ciebie tajemnic. Biszkopt Jaconde? Błachostka! Biszkopt o kształcie idealnym? Zawsze!

Nauczysz się również pracy z musem czekoladowym, opartym na zabaglione oraz poznasz tajniki doskonałego czekoladowego musu z whisky.

Dekorowanie, czyli idealne zwieńczenie dzieła również nie stanowić będzie dla Ciebie trudności.

Ten kurs to inwestycja w najlepszy deser tych świąt, godny stołów najlepszych cukierników świata.

Czego możesz się nauczyć?

  • Nowej techniki przygotowywania biszkoptu
  • Pracy z musem czekoladowym, opartym na zabaglione

Warsztat poprowadzi

Krzysztof Ilnicki - zdjęcie profilowe
Krzysztof Ilnicki Mistrz Cukiernictwa

Krzysztof Ilnicki - absolwent wydziału gastronomicznego Thames Valley University w Londynie, współwłaściciel gdańskiej cukierni Umam, juror Bake Off - Ale Ciacho oraz prowadzący programu Słodka Afera. Niekwestionowany Mistrz Cukiernictwa.


Na warsztaty potrzebujesz

  • Miska
  • Mikser
  • Szklane naczynie
  • Szpatułka

Składniki

Dacquoise

  • 130 g białka
  • 160 g drobnego cukru
  • 130 g mąki migdałowej
  • 15 g skrobi kukurydzianej
  • Szczypta soli

Ganache

  • 70 g mleka 3,2
  • 20 g śmietanki 36%
  • 60 g gorzkiej czekolady 60%
  • 30 g masła
  • Szczypta cynamonu

Mus whisky

  • 6 g żelatyny uniwersalnej
  • 30 g wody
  • 5 żółtek
  • 150 g drobnego cukru
  • 150 g gorzkiej czekolady 60%
  • 60 g czekolady mlecznej
  • 50 g Whisky
  • 150 g śmietanki 36%

Harmonogram zajęć

  1. Przygotowanie i odpiek biszkoptu Joconde

  2. Przygotowania porzeczkowej konfitury

  3. Przygotowania czekoladowego musu z whisky

  4. Dekorowanie


Najczęściej zadawane pytania

  • Jeżeli chcesz wziąć udział w warsztatach wystarczy, że znajdziesz to wydarzenie na naszym profilu facebookowym lub klikniesz w przycisk „Biorę udział” w prawej części strony. Dodatkowa relacja z tego wydarzenia będzie dostępna na naszym kanale YouTube.
  • W warsztatach może wziąć udział każdy miłośnik słodkości. Informacje o poziomie trudności znajdziesz w opisie warsztatu.
  • Nie martw się. Relację ze szkolenia znajdziesz na naszym kanale YouTube.

Pozostałe wydarzenia

Bezpłatne Cena warsztatu

Biorę udział
Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Szczególny dzień
Party
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej