1. Strona główna
  2. Warsztaty
  3. Warsztaty pierniczkowe z Magdą i Natalią

Warsztaty pierniczkowe z Magdą i Natalią

Warsztaty online - Poniedziałek 15.12.2020, godzina 11:00. Prowadzenie: Wszystkiego Słodkiego.
Warsztaty online - Poniedziałek 15.12.2020, godzina 11:00. Prowadzenie: Wszystkiego Słodkiego.
Natalia z WS.PL - zdjęcie profilowe
Prowadząca Natalia z WS.PL Zobacz bio
Magda z WS.PL - zdjęcie profilowe
Prowadząca Magda z WS.PL Zobacz bio

Na warsztatach dowiesz się jak przygotować idealne ciasto na pierniczki i lukier królewski do ich udekorowania.

Opowiemy o sprawdzonych patentach na brak foremki, idealnie przygotowany lukier i co zrobić, aby dekorowanie było łatwiejsze.

Pokażemy także kilka prostych i szybkich sposobów na efektowne dekoracje pierniczków.

Czego możesz się nauczyć?

  • Jak zrobić idealne pierniczki
  • Jak poprawnie przygotować lukier królewski
  • Jak uzyskać równą powierzchnię lukru na pierniczku , techniki dekorowania: marmur, wet on wet (na mokro)

Warsztat poprowadzą

Natalia - zdjęcie profilowe
Natalia Wszystkiego Słodkiego

Piekę z zamiłowania do słodkości – dla rodziny, znajomych i dla siebie. Lubię zarówno klasyczne, jak i nowoczesne połączenia smakowe. Uwielbiam sprawiać innym przyjemność kawałkiem czegoś pysznego, co przywołuje najodleglejsze wspomnienia albo po prostu wspaniale smakuje i cieszy oko. Dlatego poza przygotowywaniem przepisów na wypieki lubię ich dekorowanie. Prawie od początku mojego cukierniczego zamiłowania towarzyszy mi aparat, dziś jest to moja druga pasja i nie wyobrażam już sobie przepisów bez fotografii. Od niedawna interesuję się także przepisami bezglutenowymi.

Magda - zdjęcie profilowe
Magda Wszystkiego Słodkiego

Moja pasja do pieczenia zrodziła się z miłości do jedzenia. Bardzo lubię rozkoszować się smakami, zarówno nowymi, jak i tymi, do których regularnie powracam. Jedzenie łączę ze wspomnieniami, danymi chwilami, ale również uczuciami. Mam przepisy na poprawę humoru, rozgrzewające, kojące, na pogodę i niepogodę. W wypiekach cenię sobie prostotę i klasykę. Choć fascynują mnie nowoczesne desery, będące na pograniczu dzieł sztuki i tak serce oddałam tradycyjnym ciastom. Uwielbiam smak prawdziwego masła i zapach świeżej, domowej drożdżówki. W domu często powracam do smaków dzieciństwa, a swoim zamiłowaniem do pieczenia, ale i gotowania dzielę się z moimi dziećmi.



Na warsztaty potrzebujesz

  • Wałek
  • Foremki
    Kup teraz

  • Nóż
  • Papier do pieczenia
  • Łopatka do ciastek
  • Blacha z wyposażenia piekarnika
  • Mikser ręczny lub robot kuchenny
  • Pojemnik na lukier z zamknięciem
  • Małe woreczki strunowe lub rękawy cukiernicze
    Kup teraz

  • Miseczka z szerszym dnem
  • Barwniki spożywcze
    Kup teraz

  • Wykałaczki lub patyczki do szaszłyków
  • Tylki (opcjonalnie – Wilton nr 2 lub 3)
    Kup teraz

  • Silikonowa szpatułka
  • Nożyczki
  • Ręcznik papierowy
  • Pędzelki
  • Odrobina czystego alkoholu

Harmonogram zajęć

  1. Przygotowanie ciasta i wypiek pierniczków

  2. Lukier królewski – jak go poprawnie przygotować?

  3. Dekorowanie – jak równo wylać lukier na piernikach: technika wet on wet (na mokro) oraz technika marmuru


Najczęściej zadawane pytania

  • Jeżeli chcesz wziąć udział w warsztatach wystarczy, że znajdziesz to wydarzenie na naszym profilu facebookowym lub klikniesz w przycisk „Obejrzyj” w prawej części strony. Dodatkowe relacja z tego wydarzenia będzie dostępna na naszym kanale YouTube.
  • W warsztatach może wziąć udział każdy miłośnik słodkości. Informacje o poziomie trudności znajdziesz w opisie warsztatu.
  • Relację ze szkolenia znajdziesz na naszym kanale YouTube.

Pozostałe wydarzenia

Bezpłatne Cena warsztatu

Obejrzyj
Start
Przepisy i okazje
Przepisy
Okazje
Inspiracje
Więcej