Pierniczki renifery - dekorowanie

Pierniczki renifery - dekorowanie

Zobaczcie, jak łatwo można udekorować pierniczki renifery! A ile radości przy ich tworzeniu! Wiem, ze foremki na renifery nie są łatwe do znalezienia w sklepach. Z tego powodu pokażę Wam dzisiaj, jak stworzyć reniferki przy użyciu foremki do ludzików. Kto by nie chciał takich słodziaków na swojej choince?

Składniki:
Pierniczki:
  • 1 Pierniczki Dr. Oetkera
  • 100 g miękkiego masła
Do dekoracji:
  • 1 Pisaki cukrowe Dr. Oetker
  • 1 Blask Pereł Dr. Oetker

Sposób przygotowania:

Krok 1

Do miski wsyp zawartość opakowania pierniczków, dodaj masło i jajko. Zagnieć całość na gładkie ciasto, uformuj z niego kulę. Owiń ją folią spożywczą i włóż na 15 minut do zamrażarki.

Krok 2

Schłodzone ciasto rozwałkuj na grubość około 3 mm. Następnie przyłóż foremkę do ciasteczek i wycinaj pierniczki w wybranym kształcie.

Krok 3

Pierniczki układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w temperaturze 175°C przez 10 minut. Po upieczeniu wystudź je na kratce.

Krok 4

Gdy pierniczki ostygną, przystąp do dekorowania za pomocą pisaków cukrowych i dekoracji cukrowych.

Składniki:
Pierniczki:
  • 1 Pierniczki Dr. Oetkera
  • 100 g miękkiego masła
Do dekoracji:
  • 1 Pisaki cukrowe Dr. Oetker
  • 1 Blask Pereł Dr. Oetker
Zobacz nasze przepisy