Wegański placek z jabłkami i sosem cynamonowym- Przepis
Wegańskie

Wegański placek z jabłkami i sosem cynamonowym

Wegański placek z jabłkami i sosem cynamonowym

  • 01:00
  • 12
  • Łatwy
01:00
12
Łatwy

Poszukujesz przepisu na pyszny i prosty w przygotowaniu deser bez jajek, mleka i masła? Wegański placek z jabłkami i sosem cynamonowym to jedno z tych ciast, które przygotujesz w dosłownie kilkanaście minut łącząc suche składniki z mokrymi. Nie zapomnij o sekretnym składniku! Szczypta cynamonu fenomenalnie podkręci smak! 😊

Składniki

Mokre:
  • 200 ml napoju sojowego
  • 70 g Cukru kokosowego Dr. Oetkera
  • 50 ml oleju rzepakowego
  • 1 łyżeczka Ekstraktu z wanilii Bourbon Dr. Oetkera
Suche:
  • 2 jabłka ( ok. 300 g)
  • 200 g mąki pszennej
  • 2 łyżeczki Proszku do pieczenia Dr. Oetkera
  • szczypta soli
Sos cynamonowy:
  • 200 ml napoju migdałowego
  • 2 łyżeczki Cukru kokosowego Dr. Oetkera
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka Ekstraktu z wanilii Bourbon Dr. Oetkera
  • szczypta Cynamonu Dr. Oetkera
  • 1 łyżeczka skrobi kukurydzianej (7g )
Składniki
Mokre:
  • 200 ml napoju sojowego
  • 70 g Cukru kokosowego Dr. Oetkera
  • 50 ml oleju rzepakowego
  • 1 łyżeczka Ekstraktu z wanilii Bourbon Dr. Oetkera
Suche:
  • 2 jabłka ( ok. 300 g)
  • 200 g mąki pszennej
  • 2 łyżeczki Proszku do pieczenia Dr. Oetkera
  • szczypta soli
Sos cynamonowy:
  • 200 ml napoju migdałowego
  • 2 łyżeczki Cukru kokosowego Dr. Oetkera
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka Ekstraktu z wanilii Bourbon Dr. Oetkera
  • szczypta Cynamonu Dr. Oetkera
  • 1 łyżeczka skrobi kukurydzianej (7g )
Zobacz ten przepis na ws.pl
Wegańskie ->

Przepisy z kategorii Wegańskie